duivenwedstrijd


duivenwedstrijd 1.0

wedstrijd in de duivensport tussen duiven, meestal postduiven, die naar een losplaats gebracht worden en daar worden losgelaten en daarna zo snel mogelijk naar het vertrekpunt moeten terugkeren waarbij de duif die dit het snelste doet de winnaar is

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een duivenwedstrijd…

is een wedstrijd; is een strijd

 • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een wedstrijd tussen duiven, meestal postduiven, waarbij de duiven naar een losplaats moeten vliegen en daarna zo snel mogelijk naar het vertrekpunt moeten terugkeren waarbij de duif die dit het snelste doet de winnaar is

  Algemene voorbeelden


  Duivenwedstrijden worden gehouden over afstanden tussen de 100 en 1000 kilometer. Hemelsbreed – in vogelvlucht – gemeten vanzelfsprekend. De lossingsplaatsen, waar de duiven naar toe gebracht worden, liggen bijna uitsluitend in België en Frankrijk.

  http://www.promotie-postduivensport.nl/default.asp?ContentId=1589&NewsId=48417

  Meedoen aan een duivenwedstrijd zonder dat je zelf duiven hebt? Dat kan! De Postduivenverenigingen op Goeree-Overflakkee bieden u de kans aan 2 duivenwedstrijden mee te doen.

  http://igo.nl/nieuws/algemeen/artikel/1268/-Duivenwedstrijd-zonder-eigen-duiven

  In heel België zijn duivenwedstrijden opnieuw toegelaten. Dat meldt het Voedselagentschap. Het heeft de overblijvende beperkingen (voor de vroegere bufferzone Antwerpen-West) naar aanleiding van de vogelpest opgeheven.

  http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=NFLP28052003_003