een snoek slaan


een snoek slaan 1.0

(watersport [watersport])

een verkeerde roeislag maken waarbij de roeiriem in het water blijft hangen, omdat deze er te diep ingestoken is; snoeken

Semagram


een snoek slaan…

is een handeling

   Algemene voorbeelden


   Maar tijdens de race maakt hij een fout: hij slaat een snoek. Hij plaatst zijn roeiblad scheef in het water, waardoor het met grote kracht naar beneden wordt gezogen en de boot vrijwel stil komt te liggen.

   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1019627/2010/08/17/De-dood-van-een-groot-roeitalent.dhtml,

   Heijbrock (Willem III) sloeg evenwel een gevreesde ''snoek". Hij trok zijn riem te diep door het water waarna zijn ploeg meteen kansloos was voor eremetaal.

   http://www.nusport.nl/video/2370980/drie-finaleplaatsen-oranje-wk-roeien.html,

   In 5 kennismakingslessen van 1,5 uur leer je de eerste basiskennis en -technieken over: de boot tillen, en het in- en uitstappen, een (blessure ongevoelige) redelijke haal, gelijkheid met de andere roeiers, weinig of geen snoeken slaan, een wedstrijdstart maken en 500 meter intensief roeien.

   http://www.lisso.nl/main.php?id=103

   Roei het liefst op een ergometer [...]. Lekker rossen, geen snoeken slaan, duidelijk je prestaties in de gaten kunnen houden en nooit last van kloteweer.

   http://www.fitnessnet.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=8038,

   Het belangrijkste is dat de ploeg gelijk blijft roeien en dat er geen snoeken geslagen worden.

   http://www.urvviking.nl/bedrijfsroeien/Roeien_in_5_lessen.doc