gastro-enteroloog


gastro-enteroloog 1.0

arts die is gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en het onderzoek van ziekten en afwijkingen aan de maag, de lever en het darmstelsel

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een gastro-enteroloog…

is een arts; is een persoon

  • [Deskundigheid of vaardigheid] is gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en het onderzoek van ziekten en afwijkingen aan de maag, de lever en het darmstelsel

    Algemene voorbeelden


    Beroep: Gastro-enteroloog. Onderzoekt en behandelt mensen met complexe maag-, darm- of leveraandoeningen. Werkt meestal als zelfstandig ondernemer in een ziekenhuis (al dan niet academisch) en soms met enkele collega's in een maatschap. Voorbeelden van werkzaamheden: stelt een diagnose, stelt een behandelplan op, doet wetenschappelijk onderzoek, geeft les aan studenten en artsen in opleiding, begeleidt assistent-specialisten gastro-enterologie en overlegt met huisartsen, collega's, specialisten, verpleegkundigen, hulpverleners, laboratoriumpersoneel en (de familie van) patiënten.

    http://www.studiekeuze123.nl/Resultaten/Zoekresultaten.aspx?s=ShIJlhD7N9X9Z0cRoY%2BR166jqhA%3D,

    Verder werken we samen met een Franse gastro-enteroloog die bij mensen met slangetjes in maag en darmen op verschillende plaatsen monsters heeft genomen. Zo kun je zien hoe het in de werkelijkheid op een bepaalde plaats is gesteld met de vertering, met de overleving van micro-organismen etcetera. En natuurlijk moet je altijd in je achterhoofd houden dat dit een model is. In vivo is het allemaal veel complexer.

    NRC,

    Een MDL-arts wordt ook wel gastro-enteroloog genoemd. 'Gastro' is het Griekse woord voor maag en 'enteron' betekent darm. Een gastro-enteroloog of MDL-arts behandelt uiteenlopende ziekten en aandoeningen, zoals de Ziekte van Crohn, colitis ulcerosa (chronische ontsteking van het slijmvlies van de dikke darm), darmpoliepen en gezwellen, coeliakie (glutenintolerantie), maagaandoeningen en geelzien (geelzucht).

    http://www.isala.nl/patient/afdelingen/maagdarmleverziekten/Pages/default.aspx

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding