gaststudent


gaststudent 1.0

(wetenschap; onderwijs en opvoeding)

student die voor een bepaalde periode te gast is op een andere universiteit dan de zijne; student die tijdelijk aan een andere universiteit studeert

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een gaststudent…

is een student

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is te gast aan een andere universiteit dan de zijne
  • [Activiteit of handeling] studeert tijdelijk aan een andere universiteit dan de zijne

    Hoofdsemagram: student


    Algemene voorbeelden


    Studenten van de Universiteit Leiden en van andere universiteiten kunnen als gaststudent/bijvakstudent vakken volgen van de bachelor Biomedische wetenschappen of de master Biomedical Sciences.

    https://www.lumc.nl/org/studentenportaal/biomedische-wetenschappen/toelating/gaststudent/

    Door op de categorie te klikken die op jou van toepassing is, kom je te weten welke stappen je dient te ondernemen om geregistreerd te worden als gaststudent en welke documenten je daarvoor dient mee te brengen. Categorie 1. Je bent ingeschreven voor het doctoraat/de doctoraatsopleiding aan een universiteit van de Vlaamse of Franse Gemeenschap en wenst in het kader hiervan een opleidingsonderdeel te volgen aan de UGent. Categorie 2. Je bent ingeschreven via diplomacontract aan een universiteit van de Vlaamse of Franse Gemeenschap en wenst in het kader hiervan een keuzeopleidingsonderdeel te volgen aan de UGent.

    http://www.ugent.be/nl/studeren/inschrijven/gaststudent

    De neergang had te maken met de afname van de studieduur en de beperking van de studiefinanciering. Bij het jongste aantal zijn gaststudenten die tijdelijk in Groningen verblijven, studenten die alleen examens afleggen, beurspromovendi en studenten van diverse andere (vooral postdoctorale) opleidingen meegeteld.

    Nieuwsblad van het Noorden,

    Positief wapenfeit van overheidswege is het afsluiten van de antisemitische smeerpijp "Al-Quds" (eind 1994) van de geldspeculant Sjabaan Khafez Sjabaan. Zijn obsessie was het aantonen van een "zionistisch-joodse samenzwering" contra Rusland en Palestina. Als aanvullend "bewijsmateriaal" voerde deze vroegere gaststudent uit de Arabische wereld aanstootgevende anti-joodse spotprenten op.

    http://www.digibron.nl/search/detail/012de55563736d9502ebc7da/waarom-zijn-de-zionisten-slecht,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding