godsdienstleraar


godsdienstleraar 1.0

iemand die of man die voor zijn beroep het vak godsdienst onderwijst op een school, veelal in het middelbaar onderwijs; ook: het beroep van godsdienstleraar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een godsdienstleraar…

is een persoon

  • [Doel of bestemming] geeft les aan leerlingen, veelal op middelbaar schoolniveau
  • [Plaats] werkt op een school
  • [Gebied] doceert godsdienst overeenkomstig de geloofsstrekking van een confessionele school of volgens een van de keuzemogelijkheden voor godsdienstonderwijs aangeboden in een openbare school

    Algemene voorbeelden


    De godsdienstleraren zijn samen met hun collega's dragers van het opvoedingsproject van de school. Van hen wordt verwacht dat zij goede en collegiale leraren zijn.

    http://www.flwi.rug.ac.be/cie/katholiek10.htm,

    In Nederland bestaat grote behoefte aan geestelijke verzorgers voor moslims en aan deskundigen die door de moslim-gemeenschap worden erkend. Scholen hebben godsdienstleraren nodig, ziekenhuizen, zorginstellingen, justitiële inrichtingen en het leger hebben behoefte aan geestelijke verzorgers voor de moslims.

    NRC,

    Op school volgde ik protestantse godsdienstles, en zoals dat in België gebruikelijk is op rijksscholen (nu gemeenschapsonderwijs), had ik dus twee uurtjes protestantse godsdienstles in de week. Ik zat vele uren alleen (soms wel eens met meer, maar vele jaren ook alleen) met een godsdienstleraar of -lerares.

    http://users.pandora.be/arseen.de.kesel/vpkbh.htm,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding