gymleraar


gymleraar 1.0

leerkracht lichamelijke opvoeding; sportleraar; ook: het beroep van gymleraar

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een gymleraar…

is een persoon

  • [Gebied] doceert lichamelijke opvoeding; doceert sport en bewegen

    Hoofdsemagram: leraar


    Algemene voorbeelden


    De opleiding tot gymleraar kun je volgen aan een Academie voor Lichamelijke opvoeding. Een ander woord voor gymleraar is ook wel docent Lichamelijke Opvoeding. Je leert op deze opleiding niet alleen leuke gymlessen te organiseren maar ook andere zaken die met het vak van leraar te maken hebben, zoals leerlingbegeleiding. Vaak zijn er wel toelatingseisen zoals een medische keuring alvorens je aan de opleiding mag beginnen. Je moet in ieder geval een havo, vwo of mbo-diploma hebben.

    http://www.achmeakennisquiz.nl/dreamcoachitem.asp?id=28

    Steeds vaker geeft een professionele gymleraar de sportlessen op basisscholen. Niet alleen omdat de nieuwste lichtingen juffen en meesters geen gymbevoegdheid meer hebben, ook omdat het rijk met een nieuw gymlerarenplan komt.

    http://www.combinatiefuncties.nl/io%5Cdownloads%5Cdownloads%5CArtikel%20-%20Brug%20tussen%20school,%20sport%20en%20buurt%20-%20AD%20Groene%20Hart%20-%2024%20mei%202009.pdf,

    Gymles van iemand die deskundig is en precies weet wat kinderen nodig hebben. We hebben het over de vakleerkracht bewegingsonderwijs. De gymleraar 'nieuwe stijl' heeft minimaal het HALO-diploma. Hij of zij verzorgt het sport- en spelaanbod tijdens en na schooltijd.

    http://www.rotterdamsportjaar2005.nl/sport-en-onderwijs/sporten-op-school.html,

    Tien jaar geleden kwam bij mij de gedachte op om gymleraar te worden in het voortgezet onderwijs.

    Meppeler Courant,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding