hondenliefhebber


hondenliefhebber 1.0

iemand die veel van honden en het verzorgen daarvan houdt; liefhebber van honden

Semagram


Een hondenliefhebber…

is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] houdt veel van honden en het verzorgen daarvan

  Algemene voorbeelden


  De slimste honden vormden bendes. Honden die uit de asiels waren ontsnapt, uit de tehuizen voor verwaarloosde dieren waar ze per pond aan hondenliefhebbers werden verkocht, honden die telkens weer aan de moordende ijzeren lus van de hondemeppers waren ontkomen.

  De Hunnen. Dl. 2: Bevrijding, Jan Cremer,

  De heer Whiting was een hondenliefhebber en bezat Ierse wolfshonden die verschillende lokale, provinciale en nationale prijzen hebben gewonnen.

  De necrologieschrijver: een obsessieve zoektocht, Porter Shreve,

  De burgemeester van Elsene schorste een hoofdinspecteur van zijn politiekorps. Pierre B. uit Vorst werd woensdagavond aangehouden wegens het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen aan een hondenhandelaar uit Aspelare [...]. De hoofdinspecteur is hondenliefhebber en lid van verscheidene dierenbeschermingsverenigingen.

  De Standaard,

  Het opgewekte karakter van de schapendoes geeft hem in combinatie met zijn harige uiterlijk en zijn opvallend ronde grote donkerbruine ogen de aantrekkingskracht, waarvoor menig hondenliefhebber is bezweken.

  http://www.geocities.com/vereniging_schapendoes/start_nl.htm,

  Met hondenliefhebbers kon ik ellenlange gesprekken voeren over de cockerspaniël, met secretaresses over papier.

  Slaap!, Annelies Verbeke,

  Nadat marktonderzoekers al hadden aangetoond dat poezenliefhebbers meer van Spa en tennis, en hondenliefhebbers meer van voetbal en bier houden, blijkt nu dat de eersten meer in Amsterdam, de tweeden meer in Rotterdam bij elkaar zijn komen wonen.

  Poot: verhalen over de hond, Midas Dekkers,