hoofdvakdocent


hoofdvakdocent 1.0

iemand die of man die voor zijn beroep onderwijs geeft in het of een hoofdvak van een opleiding; iemand die een hoofdvak doceert
Veelal aangetroffen met betrekking tot conservatoriumopleidingen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een hoofdvakdocent…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] doceert het of een hoofdvak van een opleiding
  • [Gebied] onderwijst veelal op een conservatorium e.d.

    Algemene voorbeelden


    De student stelt op eigen initiatief een ensemble samen en speelt gedurende een bepaalde tijdsduur en volgens een opgegeven repertoire zijn/haar voordracht examen. De keuze van het repertoire gebeurt in overleg met de hoofdvakdocent.

    http://ects.artesis.be/Opleidingsonderdeel.aspx?id=40896&path=2690&type=1&taal=1,

    Naast het mentoraat ben ik ook verantwoordelijk als hoofdvakdocent voor de opleiding Logistiek medewerker warehouse. Binnen deze opleiding gaan onze cursisten ook op stage in diverse magazijnen. Ik kan hier mijn werkervaring doorgeven aan de cursisten.

    http://www.heliomare.nl/page/Leerling--cursist-of-ouder/Beroepsopleidingen/Ervaringsverhalen-docenten-REA-College/Aan-het-woord-Jos-Hollenberg

    Combinatiemogelijkheden


    met substantief erachter


    • hoofdvakdocent cello
    • hoofdvakdocent koordirectie
    • hoofdvakdocent zang

    De dirigent en motor achter het oktet, de Spaanse Nederlander Elias Arizcuren, hoofdvakdocent cello aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam, leidde correct en gepolijst, maar vonken schoten helaas niet over.

    Meppeler Courant,

    De artistieke verantwoordelijkheid van het Brabant Koor is in handen van Louis Buskens, hoofdvakdocent koordirectie aan de conservatoria van Groningen en Tilburg.

    http://www.brabantkoor.nl/site/cv_lang

    Felix Schoonenboom wordt vaak gevraagd in oratoria en liederenrecitals in binnen- en buitenland en is hoofdvakdocent zang aan het Conservatorium in Zwolle.

    Meppeler Courant

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding