hulpvader


hulpvader 1.0

vader die hulp biedt op een school, door de ondersteuning van leerlingen bij het verwerven van vaardigheden zoals lezen of bij de organisatie en begeleiding van activiteiten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een hulpvader…

is een vader

  • [Geslacht] is een man

    Algemene voorbeelden


    Omdat het maandag Valentijnsdag was hebben 55 hulpmoeders en één hulpvader [...] een bloemenhulde gekregen. Het afgelopen jaar bood het gezelschap wekelijks hulp bij de lessen in de openbare basisschool [...] in Ruinen.

    Meppeler Courant,

    Ouderhulp. Naast de professionals zijn er gelukkig nog vele handen die op school helpen. Veelal wordt dit belangeloos gedaan uit betrokkenheid met kinderen [...]. Vele ouders zien we als hulpmoeder of hulpvader een bijdrage leveren. We zien ouders bezig met hulp bieden in de klas bij een vakgebied. Maar ook zien we ouders die achter de schermen werken aan een geweldig computernetwerk [...]. Er zijn ouders die boeken repareren, met kinderen dansjes instuderen, decors bouwen, begeleiden bij excursies, helpen bij handenarbeid, kerstmusicals opvoeren, schminken, meegaan op schoolkamp.

    http://devlek.nl/schoolgids/schoolgids%202010%202011.htm,

    In het legolab voor de First Lego League van OBS De Vlieten zijn het de jongens die de legorobot programmeren en bouwen. De meiden van het team [...] houden zich liever bezig met het componeren van het teamlied [...] en het zoeken naar een hippe mascotte. Is robotica een jongensding? Etienne Cosijn, de technische hulpvader, die het team elke week een middag begeleidt kan niet anders dan dat beamen.

    http://www.movare.nl/movarecms/upload/12/2010/foto's/Wetenschapindeklas.pdf,

    Bij de spelletjes stonden hulpvaders en -moeders om alles te begeleiden. De kinderen leefden zich vooral uit op de hindernisbaan, het parachutespel, het schieten in het doek met gaten, het touwtrekken, de hardlooprace en de klossenrace.

    http://m.echo.nl/po-zo/buurt/redactie/898699/sportochtend.met.medaille.in.de.hil/,