hulpverleningsinstelling


hulpverleningsinstelling 1.0

instelling met een hulpverlenende functie, die optreedt bij een ramp, calamiteit of oproep, zoals de brandweer en ambulancedienst, of die bijstand verleent bij persoonlijke problemen, bv. van medische, psychische of sociale aard; instelling die hulp verleent

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een hulpverleningsinstelling…

is een instelling

      Algemene voorbeelden


      Het bestrijden van calamiteiten wordt verricht door de brandweer in samenwerking met politie en andere hulpverleningsinstellingen, zoals de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen).

      http://www.nederbetuwe.nl/secure/balie/balie_producten/productssc/calamiteitenbestrijding/id_16303,

      Hulpverleningsinstellingen zoals de ziekenhuizen en de algemeen psychiatrische ziekenhuizen hebben een eigen aanmeldmogelijkheid.

      http://217.119.230.209/cgi-bin/cms9x/view.cgi?uid=default&view_records=1&ID=2016&ww=1&db=riaggzwolle

      Vrouwenopvang Rotterdam is een professionele hulpverleningsinstelling, gesubsidieerd door de gemeente Rotterdam. Vrouwenopvang Rotterdam biedt opvang en hulpverlening aan.

      http://www.vrouwenopvang.org/algemeen.htm

      Tevens zijn hulpverleningsinstellingen, zoals SMO en Novadic-Kentron er steeds meer toe overgegaan om verslaafden op straat aan te spreken en hulp aan te bieden.

      http://www.breda.nl/index.php?simaction=content&mediumid=1&archiefsort=1&fontsize=12&onderdeel=bri&bristukid=104&stukid=43361,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen