klassendocent


klassendocent 1.0

leraar die in een klas met wisselende leerkrachten het vaste aanspreekpunt is voor leerlingen, leerkrachten en ouders en die de taak heeft om de resultaten en ontwikkeling van leerlingen te volgen en de sociale relaties en groepsgeest binnen de hem of haar toevertrouwde klas te bevorderen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een klassendocent…

is een docent; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      De klassendocent is het aanspreekpunt voor leerlingen, ouders en vakdocenten. Daarnaast neemt hij het initiatief indien speciale begeleiding nodig is. Als geen ander is de klassendocent in staat om 'heel de persoon' van de leerling te begeleiden. Uiteraard kan dat alleen in samenspraak met ouders/verzorgers en vakdocenten. Behalve de begeleiding die op het individu is gericht, geeft de klassendocent ook sturing aan het groepsproces.

      http://www.maaslandcollege.nl/main/index.php?option=com_content&view=article&id=26&Itemid=50,

      Juist omdat onze begeleiding zo nauw verweven is met het leerproces, is de mentor, de klassedocent, de spil van ons begeleidingssysteem. Daar omheen staat een team van leraren, remedial teachers, counselors, decanen en een orthopedagoge. Leerlingen en ouders hebben in de persoon van de mentor een heel duidelijk aanspreekpunt in de school.

      http://www.ghlyceum.nl/

      Indien een deelnemer meent dat het onderwijs onvoldoende kwaliteit heeft, kan hij of zij dit met redenen omkleed kenbaar maken aan de mentor of klassendocent. Wil hij of zij vervolgens de zaak nader aan de orde stellen, dan is de normale weg: leraar - mentor of klassendocent - afdelingshoofd - sectordirecteur.

      http://www.graafschapcollege.nl/gc/?MIval=cw_home1

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding