kraamtijd


kraamtijd 1.0

periode na de bevalling, hetzij beperkt in toepassing op de week van de kraambedbegeleiding, hetzij in de ruimere zin van een herstelperiode van een zestal weken

Semagram


Een kraamtijd…

is een tijd

 • [Duur] duurt ongeveer een week of in ruimere opvatting een zestal weken
 • [Tijd] begint na de bevalling
 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] gaat gepaard met kraambedbegeleiding en rust voor de bevallen vrouw

  Algemene voorbeelden


  De eerste 8 dagen na de geboorte van uw kind noemen wij de kraamtijd. In deze periode zal een kraamverzorgende een aantal uren per dag bij u in huis zijn en een deel van de zorg voor u en uw kind op zich nemen [...]. Ook de verloskundige komt tijdens de kraamtijd een aantal keren langs. In principe zijn er in de kraamperiode 3 á 4 huisbezoeken van de verloskundige.

  http://www.zwanger-enzo.nl/kraamtijd/

  Zodra je baby is geboren, breekt je kraamtijd aan: de eerste zes weken na de bevalling. De kraamtijd is bedoeld om te kunnen herstellen van de bevalling en om je kind te leren kennen. Met hulp van een kraamverzorgster leer je hoe je je baby het beste kunt verzorgen.

  http://wij.nl/geboorte-info-kraamtijd/artikel/kraamtijd-na-de-bevalling,

  De meeste mensen verstaan onder 'kraamtijd' de eerste week of twee weken na de bevalling, zeg maar de tijd waarin je kraamzorg hebt. Maar de kraamtijd duurt veel langer: in totaal zes weken. Dat is de tijd die je nodig hebt om te herstellen van de bevalling en om te wennen aan het leven met je nieuwe baby.

  http://www.anababa.nl/kinderwens/kraamtijd/wat-is,