kristalkind


kristalkind 1.0

(religie, mystiek en mythologie; neologisme)

introvert, hooggevoelig kind met een sterk intuïtief bewustzijn dat paranormale gaven en specifieke taken in het leven zou hebben, bijvoorbeeld het bevorderen van vrede en harmonie; introvert nieuwetijdskind
De term kristalkind wordt vaak als synoniem van nieuwetijdskind gebruikt, maar soms ook als benaming voor een type nieuwetijdskind, namelijk een introvert nieuwetijdskind. Ook wordt het kristalkind gezien als een type kind in een opeenvolging van een aantal generaties nieuwetijdskinderen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kristalkind…

is een kind; is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is introvert
 • [Onderscheid of tegenstelling] is, in tegenstelling tot het indigokind, introvert

  Algemene voorbeelden


  Alle kristalkinderen zijn deel van de nieuwe realiteit, het nieuwe paradigma van de aarde en zij houden deze energie in zichzelf vast, tot ook wij hier klaar voor zijn. Daarvoor moeten wij onze overtuigingen over kinderen, families en ouderschap veranderen. Kristalkinderen hebben een prachtige energie, die lief, bedachtzaam, vriendelijk en gul kan zijn.

  http://www.nieuwetijdskind.com/kristalkinderen-nieuwe-realiteit-jennifer-hoffman/,

  Sarah is een kristalkind. Ze heeft dit zelf gezegd toen ze klein was maar zelf zal ze het nooit aan de buitenwereld vertellen. Want dit doen kristalkinderen niet! Zij laten het ego niet met hen rondrijden en daar kunnen wij als volwassenen veel van leren.

  http://evastorm.skynetblogs.be/,

  Mijn ervaring en werk als kristalkind in de jaren '60 / '70, de ervaringen met mijn hoogsensitieve zoon en de genezing van de ernstige brandwonden van mijn andere zoon, hebben mij gevormd.

  http://www.pyramidekristal.nl/over-mij,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2001