sterrenkind


sterrenkind 1.0

(religie, mystiek en mythologie; neologisme)

hooggevoelig kind met een sterk intuïtief bewustzijn dat sterk op de zon, de maan en de sterren gericht is en paranormale gaven en specifieke taken in het leven zou hebben, bijvoorbeeld het bevorderen van vrede en harmonie; nieuwetijdskind dat sterk op de zon, de maan en de sterren gericht is
De term sterrenkind wordt vaak als synoniem van nieuwetijdskind gebruikt, maar soms ook als benaming voor een type nieuwetijdskind, namelijk een nieuwetijdskind dat sterk op de zon, de maan en de sterren gericht is. Ook wordt het sterrenkind gezien als een type kind in een opeenvolging van een aantal generaties nieuwetijdskinderen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een sterrenkind…

is een kind; is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is sterk gericht op de zon, de maan en de sterren

  Algemene voorbeelden


  Ik ben van 1960 en sterrekind, indigo, kristal, regenboog, ik herken mezelf in alles en iedereen en het maakt me niet uit wie of wat jij bent.

  http://www.nieuwetijdskind.com/waarom-zijn-er-sterrenkinderen-op-aarde-door-phoebe-lauren/,

  Ik krijg veel vraag van ouders of het nu wel of niet zichtbaar is of een kind nu wel of niet een sterrenkind is of indigokind of nieuwetijdskind enz. Maar ik zie in de ziel van deze kinderen dezelfde informatie die ik ook in mij is.

  http://www.sterrenmensen.nl/sterrenkinderen.htm,

  Sterrenkinderen hebben een herinnering aan en een verlangen naar een andere plek waar mens en natuur samenwerken in grotere harmonie, vrede en liefde. De aardse energie voelt hard en 'vreemd' aan. Zij begrijpen niets van menselijke houdingen van strijd en hebzucht, en zij vinden dat iedereen op aarde zou moeten samenwerken.

  http://www.nieuwetijdskind.com/eigenschappen-van-sterrenkinderen-ben-ik-een-sterrenkind/,

  Kenmerken van deze kinderen zijn: een sterke verbondenheid bij de mens en de natuur, gebaseerd op een diep innerlijk weten dat alles met alles verbonden is [...]; ze kunnen lichamelijk en emotioneel kwetsbaar zijn en gevoelig voor paranormale indrukken. Veel jonge kinderen en baby's met deze kenmerken zijn sterrenkinderen. Zij komen uit hogere lichtsferen en zijn geboren met een speciaal doel. Zij hebben een persoonlijke taak om mensen, dieren of planten en de Moeder Aarde in het nieuwe millennium te helpen.

  http://www.spiritweb.nl/nieuwetijdskinderen.htm,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2000

  sterrenkind 2.0

  overleden kind, dat als ster aan de hemel zou staan

  Semagram (extra betekenisinformatie)


  Een sterrenkind…

  is een kind; is een persoon

  • [Stadium] is overleden

   Hoofdsemagram: kind


   Algemene voorbeelden


   Juf praat met de klas over doodgaan, begraven en cremeren. En over de herinnering aan dierbare gestorvenen. Zij stelt voor om in de klas een plekje in te richten voor alle mensen die gestorven zijn en van wie zij nog steeds houden. Tineke bedenkt dat, als Michiel nu in de hemel is, hij een sterrenkind is geworden. En daar kan ze vrede mee hebben.

   http://www.bol.com/nl/p/sterrenkind/666877443/#product_description

   Onze twee sterrenkinderen zijn geboren (na een bevalling) op 21 en 16 weken. Wij hebben geen overlijdensattest/attest levenloos geboren kind, laat staan een geboorteattest.

   http://9maand.be/forum/archief/reactions/157341,

   Tineke stelt zich voor dat haar broertje een sterrenkind is geworden.

   http://www.educatievevoorzieningamsterdam.nl/pdf/boekenlijstdoodenrouw_po2011.pdf,

   Woordfamilie


   Als deel van een afleiding