kwartfinale


kwartfinale 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

wedstrijd in een toernooi of reeks wedstrijden tussen sporters of sportploegen die de vorige ronden gewonnen hebben en die tot de laatste acht sportlieden of sportploegen doorgedrongen zijn, waarbij de winnaar doorstroomt naar de halve finale; een van de vier wedstrijden in de eindfase van een toernooi of reeks wedstrijden tussen twee van de acht laatste sportlieden of sportploegen, met als inzet een plaats bij de laatste vier
In een reeks wedstrijden als de Champions League of de Europa League bestaat de kwartfinale niet uit een maar uit twee wedstrijden (een thuiswedstrijd en een uitwedstrijd). Ook kwartfinales in andere sporten, zoals waterpolo, worden wel in twee wedstrijden verspeeld. Op bv. de loopnummers in de atletiek en in het roeien wordt de kwartfinale betwist door meer dan acht sportlieden of sportploegen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kwartfinale…

is een wedstrijd; is een strijd

  • [Functie] dient om uit te maken welke sportlieden of sportploegen tijdens een toernooi of reeks wedstrijden doorgaan naar de halve finale
  • [Aantal of hoeveelheid] is een van de vier wedstrijden tijdens de eindfase van een toernooi of reeks wedstrijden
  • [Betrokkene] wordt verspeeld tussen twee sportlieden of sportploegen die eerdere ronden gewonnen hebben en zijn doorgedrongen tot de laatste acht sportlieden of sportploegen tijdens een toernooi of reeks wedstrijden; op bv. de loopnummers in de atletiek en in het roeien wordt de halve finale betwist door meer dan vier sportlieden of sportploegen

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • beginnen
    • gaan tegen
    • volgen
    • wenken

    Tijdens het PCA Masterstornooi in Horgen (Zwi.) werd tussen de PCA (Professional Chess Association) en zijn sponsors een financieel akkoord bereikt voor het WK-kwalifikatietornooi 1996. De door Kasparov geselekteerde vijftig "beste" spelers van de wereld zullen hieraan deelnemen. Daarna volgen de kwartfinales en de halve finales.

    De Standaard,

    Vandaag beginnen de kwartfinales met Hendry-Doherty, een heruitgave van de finale van vorig jaar.

    De Standaard,

    De kwartfinale wenkte, maar het zevende frame werd op de laatste zwarte bal verloren.

    De Standaard,

    Ook Diepstra (J.V. Veendam) kreeg geen kans om te scoren, want Diepstra ging door een mooie linkse Ippon-Seoi-Nage (schouderworp) op twee knieën voor ippon vol op zijn rug. De kwartfinale ging tegen Kok uit Hoogeveen. Het was een partij op het scherpst van de snede.

    Meppeler Courant,

    als object bij een werkwoord


    • de kwartfinale, kwartfinales afwerken
    • de kwartfinale, kwartfinales bereiken
    • de kwartfinale, kwartfinales (niet) halen
    • de kwartfinale, kwartfinales overleven
    • de kwartfinale, kwartfinales plannen
    • de kwartfinale, kwartfinales spelen (tegen)
    • de kwartfinale, kwartfinales uitzenden
    • de kwartfinale, kwartfinales verspelen

    TV2 zendt de kwartfinale tussen Sabine Appelmans en Mary Pierce vanochtend om 9 uur rechtstreeks uit.

    De Standaard,

    De 12.000 toeschouwers [...] wuifden Monami opnieuw uit met een staande ovatie. Zij speelt de kwartfinale tegen veertiende reekshoofd Mary Jo Fernandez: voor half Melbourne is Dominique favoriet en gaat ze door naar de halve finale tegen Martina Hingis.

    De Standaard,

    Stijn schaatste op de 1.500 meter tot in de halve finales. Hij werd in die halve eindstrijd met een snelle 2'23''75 en een derde plaats geëimineerd. Op de 500 meter zorgde hij met 44''45 voor een opsmukbeurt van de Belgische recordtabel. De nieuwe recordtijd was echter onvoldoende om de kwartfinales te overleven.

    De Standaard,

    Sabine Appelmans, 24 jaar maar al bijna 10 jaar de beste Belgische, redde in de 1/8ste finales twee matchballen tegen Martinez en plaatste zich voor het eerst in haar carrière voor de kwartfinale van een Grand Slam-tornooi [...]. Het was 39 jaar geleden dat een Belg de kwartfinale van een Grand Slam-tornooi haalde: in 1958 speelde Jacky Brichant de halve finale in Parijs.

    De Standaard,

    Het is voor het eerst sinds 1984 dat Edberg in Australië de kwartfinale niet haalt.

    NRC,

    De kwartfinales werden in een klein toernooi verspeeld.

    Meppeler Courant,

    De kwartfinales, halve finales en finale zijn gepland voor volgend weekend.

    De Standaard,

    De kwartfinales worden in één match (zonder terugwedstrijden) afgewerkt op woensdag 21 februari.

    De Standaard,

    Op eigen veld had Volendam tegen AZ weinig moeite om de kwartfinales te bereiken: 3-0.

    NRC,

    met adjectief ervoor


    • een lastige kwartfinale
    • een onvergetelijke kwartfinale
    • de sterkste kwartfinale

    "Ik kan niet tevreden zijn over mijn Olympische Spelen", zegt Erik. "Minimaal één halve finale had ik willen halen, op 100 of 200. Maar twee keer kende ik de pech in de sterkste kwartfinale te zitten."

    De Standaard,

    Toch zal PSV vanavond in de lastige kwartfinale in de UEFA Cup tegen de 'Roten Teufel' moeten uitgaan van hun eigen mogelijkheden.

    De Telegraaf,

    Tussendoor speelde hij zijn wedstrijden: die onvergetelijke, aangrijpende kwartfinale tegen Courier waarin Sampras wenend op de baan stond.

    De Standaard,

    • de (twee, drie) andere kwartinales
    • de laatste kwartfinale

    De twee andere kwartfinales werden in de loop van de voorbije nacht afgewerkt. Mexico nam het tegen Nigeria op, terwijl Brazilië tegen Ghana speelde.

    De Standaard,

    Sabine Appelmans heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WTA-tornooi in Linz. In de laatste kwartfinale haalde onze landgenote, zesde reekshoofd, het vrijdagavond in twee sets van de als tweede reekshoofd geplaatste Tsjechische Jana Novotna, 6-4 en 6-3.

    De Standaard,

    De kwartfinale van de beker van België tussen Club Brugge en Tilleur Luik verhuist naar dinsdagavond 20 februari. De wedstrijd tussen de nummers één van eerste en derde klasse wordt ook rechtstreeks door SuperSport uitgezonden. De andere kwartfinales, Anderlecht-Sint-Truiden, Cercle Brugge-Beerschot en Antwerp-Waregem, worden op woensdag 21 februari gespeeld.

    De Standaard,

    Agassi versloeg de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira in vijf kwartier met 6-2 en 6-4. Agassi speelt zijn volgende wedstrijd tegen Larsson, die veel te sterk bleek voor de Peruaan Yzaga: 6-0 en 6-3. De twee andere kwartfinales zijn vandaag.

    NRC,

    Anderlecht plaatste zich gisteren als eerste voor de halve finales van de nationale beker, officieel de Coca Cola Cup. Vanavond worden de drie andere kwartfinales afgewerkt.

    De Standaard,

    • de Europese kwartfinale

    Vooral Anderlecht moet Helsingborg kunnen uitschakelen en voor het eerst sinds 1991 nog eens in een Europese kwartfinale terechtkomen.

    De Standaard,

    met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


    • een aangrijpende kwartfinale

    Tussendoor speelde hij zijn wedstrijden: die onvergetelijke, aangrijpende kwartfinale tegen Courier waarin Sampras wenend op de baan stond.

    De Standaard,

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • een gedroomde kwartfinale
    • een gewonnen kwartfinale
    • een verloren kwartfinale
    • een vooruitgeschoven kwartfinale

    Neymar heeft zondag voor het eerst sinds hij in de gewonnen kwartfinale tegen Colombia (2-1) een gebroken rugwervel opliep van zich laten horen. In een videoboodschap vanuit het ziekenhuis in Fortaleza bedankt de Braziliaan steunbetuigers.

    http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/258399/neymar-teamgenoten-zullen-mijn-droom-laten-uitkomen/,

    In het Ottenstadion wordt vanavond (20 uur) de vooruitgeschoven kwartfinale van de beker van België AA Gent-Anderlecht gespeeld.

    De Standaard,

    Blazevic kreeg al voor de met 2-1 verloren kwartfinale tegen Duitsland veel kritiek te verduren.

    De Standaard,

    Deze zege levert Tielen een gedroomde kwartfinale tegen buur Lierse op.

    De Standaard,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: bij

    • de kwartfinales bij de bekerwinnaars
    • de kwartfinales bij een Europees kampioenschap
    • de kwartfinales bij een grandslamtoernooi
    • de kwartfinales bij de vrouwen

    Jeroen van Dijk zit precies op koers. "Mijn planning was om de kwartfinales bij dit Europees kampioenschap te halen. Daarom ben ik tevreden." Het komt er emotieloos uit. De nederlaag van de Rotterdamse badmintonner tegen de Engelsman Nielsen heeft hem niet geknakt.

    NRC,

    In de heenwedstrijden van de kwartfinales bij de Bekerwinnaars staan vanavond mogelijk twee landgenoten tegenover elkaar.

    De Standaard,

    Vandaag worden op Wimbledon de kwartfinales bij de vrouwen afgewerkt: Graf-Novotna, Pierce-Date, Sanchez-Wiesner en McGrath-Fernandez.

    De Standaard,

    Voor Brenda Schultz betekende haar nederlaag tegen de Amerikaanse Lindsay Davenport een grote teleurstelling. Ze verloor gisteren in de vierde ronde met 6-2, 3-6, 6-2. Weer geen kwartfinale bij een grand-slamtoernooi.

    NRC,

    Voorzetsel: in

    • de kwartifinale, kwartfinales in Atlanta
    • de kwartifinale, kwartfinales in Genève
    • de kwartifinale, kwartfinales in Parijs
    • de kwartifinale, kwartfinales in Scheveningen

    Sven Pieters toonde zijn superieure klasse door op een doorweekte piste met 13.37 slechts één honderdste uit te komen boven zijn nationaal record van de kwartfinale in Atlanta.

    De Standaard,

    Ferreira moet dan deze week wel minstens de finale halen van het ATP-tornooi in Stockholm. Dat tornooi is meteen ook het laatste waarin Stefan Edberg aantreedt. De 30-jarige Zweed bereikte nog de kwartfinale in Parijs maar werd daarin uitgeschakeld door de latere winnaar.

    De Standaard,

    Ook Kris Goossens tennist misschien iets teveel onder rangschikkingsdruk. Verleden week was hij 90ste. Hij moest een halve finale in Bastad verdedigen en speelde in juli 95 kwartfinale in Scheveningen en halve finale in Poznan.

    De Standaard,

    Als Anderlecht in de lente van 1997 de halve finale van de Uefacup speelt, zou dat een heuse topprestatie zijn. De Brusselaars kregen gisteren, tijdens de loting van de kwartfinales in Genève, met Inter Milaan de nummer drie uit het calcio voorgeschoteld.

    De Standaard,

    • de kwartfinale, kwartfinales in de beker
    • de kwartfinale, kwartfinales in de Belgische beker
    • de kwartfinale, kwartfinales in de Champions League
    • de kwartfinale, kwartfinales in de Europacup 2
    • de kwartfinale, kwartfinales in de Open Australische kampioenschappen
    • de kwartfinale, kwartfinales in de UEFA-cup
    • de kwartfinale, kwartfinales in de wereldgroep

    "Gelijkspel op Lierse, kwartfinale in de beker en nu een overtuigende zege tegen een rechtstreeks concurrent: dat moet de beste week van Ekeren dit seizoen zijn," meende trainer Herman Helleputte niet helemaal onterecht na de 3-1-zege van Germinal tegen Sint-Truiden.

    De Standaard,

    In de praktijk komt het er op neer dat er dagelijks bijna 11.000 toeschouwers voor de kwartfinale in de wereldgroep zijn te verwachten.

    Meppeler Courant,

    De zege betekent een opsteker voor de konfrontatie met Ajax op woensdag in de terugwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League.

    De Standaard,

    Tennisser Jacco Eltingh is door het bereiken van de kwartfinale in de Open Australische kampioenschappen gestegen tot de 20ste plaats op de wereldranglijst.

    NRC,

    "De Europese E-poule op een derde plaats afsluiten en de kwartfinale in de Belgische Beker tegen Aalst succesvol afronden, zijn opdrachten die dit Gent aankan."

    De Standaard,

    "Europees kwam ik wel aan mijn trekken met onder meer de kwartfinale in de Uefacup met Lokeren en Europese duels met Standard, Lierse en Germinal.''

    De Standaard,

    De loting voor de kwartfinales in de Europa Cup 2 wordt op 9 december in Geneve gehouden.

    NRC,

    • een kwartfinale in een hal
    • een kwartfinale in een zaal

    Morgen beginnen de kwartfinales in de sfeervolle VELOhal om elf uur.

    http://www.tijscreemers.nl/media.php,

    De landskampioen, die in extremis zijn kwartfinale in eigen zaal afwerkte, kende weinig of geen problemen met Basècles.

    De Standaard,

    • de kwartfinales in het tafeltennis

    Jean-Michel Saive plaatste zich wel voor de kwartfinales in het tafeltennis.

    De Standaard,

    • de kwartfinales in maart

    Ajax kreeg zo zekerheid over de eerste plaats in groep D en een duel met Borussia Dortmund in de kwartfinales in maart.

    De Standaard,

    Voorzetsel: om

    • de kwartfinale om de UEFA-beker
    • de kwartfinale om de UEFA-cup
    • de kwartfinale om de Europacup II
    • de kwartfinales om de Belgische beker
    • de kwartfinales om de Europese beker voor bekerwinnaars
    • de kwartfinales om de Italiaanse beker
    • de kwartfinales om de nationale beker

    Twee wedstrijden van de kwartfinales om de Belgische beker kregen drie weken geleden geen winnaar.

    De Standaard,

    Door dit resultaat is Inter Milaan, de tegenstander van Anderlecht in de kwartfinale om de Uefa-cup, geplaatst voor de halve finale.

    De Standaard,

    Drie dagen voor zijn tweede kwartfinale om de Uefabeker tegen Inter Milaan maakte Anderlecht geen goeie beurt.

    De Standaard,

    De waterpoloërs van AZC hebben gisteren in Katwijk in de eerste wedstrijd van de kwartfinales om de Europa Cup II met 7-7 gelijk gespeeld tegen het Italiaanse Pescara.

    NRC,

    Nadat donderdag met 0-2 werd gewonnen bij Benfica in de heenwedstrijd van de kwartfinales om de Europese beker voor bekerwinnaars, maakte de club uit Firenze een eind aan een reeks van zeven competitiewedstrijden zonder zege.

    De Standaard,

    De terugwedstrijd van de kwartfinale om de Italiaanse beker tussen Inter Milaan en Juventus Turijn eindigde woensdagavond in het San Siro-stadion voor 15.300 toeschouwers onbeslist op 1-1.

    De Standaard,

    Voor de spelers van Conservatrix/VELO vormt het Europese badmintontoernooi een welkome afwisseling voor de competitieloze periode. De Wateringers trainen nauwelijks meer terwijl ze intussen wel zijn doorgedrongen tot de kwartfinales om de nationale beker.

    http://www.tijscreemers.nl/media.php,

    Voorzetsel: op

    • de, een kwartfinale op Flushing Meadow
    • de, een kwartfinale op een grandslamtoernooi
    • de, een kwartfinale op de Olympische Spelen
    • de, een kwartfinale op Roland Garros
    • de, een kwartfinale op Wembley
    • de, een kwartfinale op Wimbledon

    In ATP-finales scoren beide Nederlanders uitstekend: Krajicek staat op 7 overwinningen in 9 finales, Eltingh zelfs op 4 uit 4. Maar Krajicek heeft pas twee keer een kwartfinale op een grand-slamtoernooi gespeeld, Eltingh nog maar éénmaal.

    NRC,

    In 1957 hadden we drie Belgen in de kwartfinale op Roland Garros: Jacky Brichant, Philippe Washer en Christiane Mercelis.

    De Standaard,

    "Slecht, slecht, slecht", stamelde een zwaar aangeslagen Jean-Michel Saive na zijn nederlaag in de kwartfinale tegen Petr Korbel. De Tsjech, nummer dertig op de wereldranglijst, verpulverde de droom van de hele Belgische delegatie, die Jean-Mi al in de halve finale - en dus dicht bij een medaille - zag. "Mijn slechtste wedstrijd in vijf jaar. En dat moet dan net tijdens de kwartfinale op de Olympische Spelen gebeuren."

    De Standaard,

    Het organisatiecomité kreeg in acht uur 750.000 telefoontjes te verwerken met ticketaanvragen voor de kwartfinale op Wembley tegen Spanje.

    De Standaard,

    Verleden jaar speelde Schultz kwartfinale op Wimbledon en Flushing Meadow, ze is 10de op de wereldranglijst.

    De Standaard,

    • de kwartfinale op 15 augustus
    • de kwartfinale op (een) vrijdag

    In de groepswedstrijden neemt reekshoofd België het tegen Israël (11 augustus), de Verenigde Staten (12 augustus) en Finland (13 augustus). De eerste twee van de vier groepen plaatsen zich voor de kwartfinales op 15 augustus. De halve finales en finale staan op 16 en 17 augustus geprogrammeerd.

    De Standaard,

    Het was de derde kwartfinale op een vrijdag en bij een overwinning op Frederikson zou hij de top 25 zeer dicht benaderen.

    http://home.planet.nl/~broe0961/breakpoint.pdf,

    Voorzetsel: tegen

    • een, de kwartfinale tegen Courier of Muster
    • een, de kwartfinale tegen Monica Seles
    • een, de kwartfinale tegen Sanchez

    "Zelden speelde ik met zoveel zelfvertrouwen als nu," mijmerde Sabine na haar winst tegen Grossman. Opblikken naar winst tegen Martinez en dan plankgas door de kwartfinale tegen Sanchez.

    De Standaard,

    Aan zeven Australische Grand Slamtornooien hield Goran Ivanisevic slechts twee kwartfinales over. Zoals hij gisteren tegen Kucera tenniste (slechts "twaalf aces", maar een arrenslee vol schitterende winstpunten) kan de kwartfinale tegen Courier of Muster hem niet ontsnappen: 6-4, 6-2, 6-2.

    De Standaard,

    "Elke ronde gaat het iets beter", straalde Sabine. "Tegen Majoli winnen zou echt de bevestiging zijn dat ik kan doorstoten naar de top-15. Versla ik Majoli, dan krijg ik er nog een kwartfinale tegen Monica Seles bovenop."

    De Standaard,

    • de kwartfinale tegen de Argentijnse Florencia Labat
    • de kwartfinale tegen de Duitser Sven Ottke

    Joval moet zich tevreden stellen met een bronzen medaille. Hij had geloofd in zijn kansen tegen Hernandez. Hij had dat vertrouwen gebaseerd op het boksen van de Cubaan in de kwartfinales tegen de Duitser Sven Ottke.

    NRC,

    Schultz stond met 1-0 achter toen de pijn in het linker dijbeen verder spelen onmogelijk maakte. De blessure openbaarde zich vrijdag in de kwartfinale tegen de Argentijnse Florencia Labat.

    Meppeler Courant,

    • de kwartfinale tegen Mexico
    • de kwartfinale tegen Roemenië
    • de kwartfinale tegen Spanje

    De Zweed Schwarz mist de halve finale tegen Brazilië. Hij is voor één wedstrijd geschorst. In de kwartfinale tegen Roemenië kreeg hij na twee keer geel een rode kaart.

    Meppeler Courant,

    Stielike miste in de halve finale van het WK '82 tegen Frankrijk, dat echter met 5-4 ten onder ging. Vier jaar later werd het 4-1 voor de Duitsers na de kwartfinale tegen Mexico.

    De Standaard,

    De Italiaanse voetbalbond gaat in beroep tegen de acht wedstrijden schorsing die Mauro Tassotti dinsdag van de FIFA heeft gekregen. De verdediger brak met een elleboogstoot, in de kwartfinale tegen Spanje, de neus van Luis Enrique.

    Meppeler Courant,

    • de kwartfinales tegen de Kroaten

    Hopelijk worden de wedstrijden tegen de Duitsers dan wat enerverender dan de kwartfinales tegen de uiterst zwakke Kroaten.

    NRC,

    • de kwartfinale tegen Ajax
    • de kwartfinale tegen Lierse

    Deze zege levert Tielen een gedroomde kwartfinale tegen buur Lierse op.

    De Standaard,

    Dit keer geen gouden doelpunt van Obiku, zoals in de verlenging van de kwartfinale tegen Ajax, maar een volslagen verrassend doelpunt van Blinker drie minuten voor tijd, na nota bene de eerste hoekschop van Feyenoord in de tweede helft.

    NRC,

    Voorzetsel: tussen

    • de kwartfinale tussen Dick Jaspers en Tony Carlsen

    Dé partij waarover het meest werd gepraat in Halle was de kwartfinale tussen Dick Jaspers en Tonny Carlsen. Na vier sets, bij een 2-2-stand stond de Nederlander te biljarten aan een buitenaards gemiddelde van 3,9.

    De Standaard,

    Voorzetsel: uit

    • duels uit de kwartfinales

    In Nederland werden de vier voorziene kompetitiewedstrijden en twee duels uit de kwartfinales van de KNVB-beker (onder meer FC Twente-PSV) afgelast.

    De Standaard,

    Voorzetsel: van

    • de kwartfinale, kwartfinales van het ATP-to(e)rnooi
    • de kwartfinale, kwartfinales van de beker
    • de kwartfinale, kwartfinales van van het Challengertoernooi
    • de kwartfinale, kwartfinales van de Champions League
    • de kwartfinale, kwartfinales van het Daviscuptoernooi
    • de kwartfinale, kwartfinales van de Europa League
    • de kwartfinale, kwartfinales van het Europacup 1-toernooi
    • de kwartfinale, kwartfinales van het Europacup 2-toernooi
    • de kwartfinale, kwartfinales van de Europacup II
    • de kwartfinale, kwartfinales van de Europacup voor bekerwinnaars
    • de kwartfinale, kwartfinales van de FA-beker
    • de kwartfinale, kwartfinales van de KNVB-beker
    • de kwartfinale, kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi
    • de kwartfinale, kwartfinales van het Masterstoernooi
    • de kwartfinale, kwartfinales van de Open Australische Kampioenschappen
    • de kwartfinale, kwartfinales van de UEFA-beker
    • de kwartfinale, kwartfinales van de UEFA-cup
    • de kwartfinale, kwartfinales van het WK
    • de kwartfinale, kwartfinales van het WTA-to(e)rnooi

    AZ heeft het eerste duel in de kwartfinales van de Europa League thuis met 0-1 verloren van Benfica.

    https://the.sketchengine.co.uk/bonito/run.cgi/view?q=w10390159;corpname=preloaded%2Fanw-inl2.1&lemma=kwartfinale&lpos=-n&usesubcorp=,

    Omdat de Amerikaan Iser Koeperman zich heeft teruggetrokken voor de kwartfinales van het WK, kwam er een plaats vrij voor de nummer een van de wereldranglijst.

    NRC,

    Gezocht: een coach, die met begenadigd tennisser Jan Siemerink wil optrekken. Niet in vaste dienst, maar zo nu en dan enkele weken. 'Waar vind ik zo iemand?' vroeg de 24-jarige Rijnsburger zich donderdag af na zijn overwinning (7-6, 6-4) in de kwartfinales van het Masterstoernooi in Amsterdam op Ralph Kok.

    Meppeler Courant,

    PSV kwalificeerde zich woensdagavond ten nadele van De Graafschap voor de kwartfinales van de KNVB-beker, maar in Doetinchem was men achteraf boos op scheidsrechter Zuidema en de topklub uit Eindhoven.

    De Standaard,

    "Ik wens dat Anderlecht ondanks alle miserie kan overwinteren in Europa en België met zijn tweeën de kwartfinales van de Uefabeker bereikt," sprak Michel Verschueren in de voorbije dagen.

    De Standaard,

    Kris Goossens, die was doorgestoten tot de kwartfinale van het Challenger-toernooi in Birmingham (op de Bahamas), is in dat stadium van de competitie uitgeschakeld door Mariano Zabaleta.

    De Standaard,

    Maar wil Nederland ooit verder komen dan de kwartfinale van het Davis-Cuptoernooi, die nu drie jaar achter elkaar in een thuiswedstrijd verloren ging, zal Krajicek zich moeten ontworstelen aan zijn Davis-Cupcomplex.

    NRC,

    Tweede reekshoofd Pete Sampras plaatste zich probleemloos voor de kwartfinales van het ATP-tornooi in Key Biscayne.

    De Standaard,

    De als eerste reekshoofd geplaatste Kroatische Iva Majoli werd donderdag uitgeschakeld in de kwartfinales van het WTA-tornooi in Rosmalen.

    De Standaard,

    In de kwartfinale van het Europa Cup 1-toernooi won Ajax met 4-0 door doelpunten van Haan (twee keer), Gerrie Mühren en Cruijff.

    NRC,

    Voor Arsenal resteert de hoop op een goed resultaat tegen het Franse Auxerre, de komende tegenstander in de kwartfinales van het Europa Cup 2-toernooi.

    NRC,

    Na het 2-2 gelijkspel bij de derdedivisieclub Numancia in de kwartfinale van de beker, foetert Cruijff zijn spelers uit.

    http://home.planetinternet.be/~willempy/menuE.htm

    Medvedev brak in januari in de kwartfinale van de Open Australische Kampioenschappen een pols.

    NRC,

    Twee Nederlandse ploegen in de kwartfinale van de Uefa Cup, op zich al een bijzonderheid [...]. In maart 2002 zijn het Feyenoord en PSV die moeten uitmaken wie naar de halve finale van de Uefa Cup mag.

    http://web.planet.nl/sport2002/maart.html,

    Na de inspanningen van donderdag tegen Ajax, in de kwartfinale van de Europa Cup II, kreeg Parma meer rust dan verwacht.

    Meppeler Courant,

    Gisteren verloor de ploeg van de geblesseerde John de Wolf de replay in de kwartfinale van de FA-beker van Crystal Palace met 4-1.

    NRC,

    Het is al een unicum dat Ajax woensdag met twee teams is vertegenwoordigd in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi.

    NRC,

    De volleyballers van Rentokil ZVH hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Europa Cup voor bekerwinnaars.

    NRC,

    In diezelfde periode, maart, speelt Ajax de kwartfinale van de Champions League tegen Hajduk Split.

    Meppeler Courant,

    • de kwartfinale, kwartfinales van het Europese kampioenschap
    • de kwartfinale, kwartfinales van het Nederlandse kampioenschap
    • de kwartfinale, kwartfinales van het het wereldkampioenschap
    • de kwartfinale, kwartfinales van het de wereldkampioenschappen

    Italië en Bulgarije hebben zich gisteravond als laatste twee landen geplaatst voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal.

    NRC,

    De 24-jarige vuistvechter uit Apeldoorn was na ruim 160 partijen uitgekeken bij de amateurs. Hij was hard toe aan een nieuwe uitdaging en aan nieuwe gezichten om zich heen. Zijn dubieuze nederlaag in de kwartfinales van de wereldkampioenschappen in Berlijn (half mei) tegen de Duitser Beyer vormde voor hem het psychologische eindpunt.

    Meppeler Courant,

    Terwille van de rechtstreekse uitzending van de kwartfinales van het Europese kampioenschap voetbal werd de start van het nationale wegkampioenschap van zondag in Chapelle-lez-Herlaimont met een uur vervroegd.

    De Standaard,

    In de kwartfinale van het Nederlandse kampioenschap moest de pionier van de vaderlandse snookersport zijn meerdere erkennen in Wilfred Dijkstra (3-1).

    NRC,

    • de kwartfinales van de 110 meter horden
    • de kwartfinales van de 200 meter
    • de kwartfinales van de alternatieve WK-cyclus
    • de kwartfinales van het bokstoernooi
    • de kwartfinales van het driebandentoernooi
    • de kwartfinales van het dubbelspel
    • de kwartfinales van het FIDE-kandidatentoernooi
    • de kwartfinales van het gemengd dubbelspel
    • de kwartfinales van het enkelspel
    • de kwartfinales van een grandslamtoernooi
    • de kwartfinales van de play-offs
    • de kwartfinales van het tennistoernooi
    • de kwartfinales van het vrouwendubbel

    Timman leidt in de kwartfinales van het FIDE-kandidatentoernooi nog wel met 2-1.

    Meppeler Courant,

    Johan Lisabeth, Jonathan Nsenga en Sven Pieters hebben zich alle drie geplaatst voor de kwartfinales van de 110 meter horden.

    De Standaard,

    Frederic Mawet viel met een kwetsuur uit in de kwartfinale van het enkelspel tegen Stefaan De Rijcke, maar ook de Waalse semi-prof had Pedro Vanneste niet van een zesde titel kunnen houden.

    De Standaard,

    Patrick Stevens en Erik Wijmeersch hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de 200 meter, die afgelopen nacht werden gelopen.

    De Standaard,

    Jan Siemerink is er net als Richard Krajicek in geslaagd de kwartfinales van het tennistoernooi van Stuttgart te bereiken.

    NRC,

    Ook Ben Bril, die als 16-jarige jongen [...] de kwartfinale van het bokstoernooi haalde, is diep teleurgesteld.

    NRC,

    In de kwartfinale van het gemengd dubbelspel ontmoeten Pimek/Adams waarschijnlijk Fernandez/Suk.

    De Standaard,

    Het Nederlandse duo Jacco Eltingh en Paul Haarhuis, dat volgende week de Davis-Cupwedstrijd tegen Duitsland moet spelen, won gisteren in de kwartfinales van het dubbelspel van het Amerikaanse koppel Leach en Melville: 6-4, 2-6 en 6-3.

    NRC,

    Met Raymond Ceulemans, Fréderic Caudron, en Eddy Merckx bereikten drie Belgen de kwartfinale van het driebandtornooi in Zundert.

    De Standaard,

    Bovendien sloeg de in Rabat geboren tennisser 33 aces, waarbij enkele services snelheden haalden van ruim boven de 200 kilometer per uur. De Marokkaan is een laatbloeier [...]. Voor de derde maal is hij nu doorgedrongen tot een kwartfinale van een grandslamtoernooi.

    NOS Nieuws,

    Manon Bollegraf sneuvelde met de Amerikaanse Debbie Graham in de kwartfinales van het vrouwendubbel.

    Meppeler Courant,

    Eén ronde voor het einde lijkt een handjevol schakers verzekerd van plaatsing voor de kwartfinales van de alternatieve WK-cyclus.

    NRC,

    Basketbal [...]. Enkele weken geleden werd Castors in de kwartfinales van de play-offs uitgeschakeld door Aalst.

    De Standaard,

    • de kwartfinale van de strijd om de Daviscup
    • de kwartfinale van de strijd om de Europacup II
    • de kwartfinale van de strijd om de UEFA-beker

    Benfica is in de eerste wedstrijd van de kwartfinale van de strijd om de Europa Cup II ontsnapt aan een nederlaag op eigen veld.

    Meppeler Courant,

    Michael Stich dreigt de wedstrijd in de kwartfinale van de strijd om de Davis Cup tussen Nederland en Duitsland te boycotten.

    NRC,

    Juventus nam tegen Calgiari revanche voor de nederlaag in de kwartfinale van de strijd om de UEFA-beker.

    Meppeler Courant,

    • de kwartfinales van het basketbal

    In de kwartfinales van het basketbal zorgden de Australische mannen voor de verrassing door Kroatië te elimineren.

    De Standaard,

    • de kwartfinale van Melbourne
    • de kwartfinale van Quebec
    • de kwartfinale van Rome

    Sabine Appelmans blijft als hoogst geklasseerde Belgische 31ste. Laurence Courtois, die strandde in de kwartfinale van Quebec, stijgt een plaats naar 62.

    De Standaard,

    Als Edberg wint van Krickstein vestigt hij een nieuw record. Vanaf 1984 stond hij elk jaar in de kwartfinales van Melbourne.

    NRC,

    Ook Rios met de paardenstaart heeft soms van die dagen waarop hij gewoon geen zin heeft zich af te sloven om achterstand op te halen: in de kwartfinale van Rome tegen Muster of in de halve finale van Hamburg tegen Corretja bij voorbeeld.

    De Standaard,

    Voorzetsel: voor

    • de kwartfinales voor de strijd om de UEFA-beker

    Het bestuur van de Londense voetbalclub Chelsea is beducht voor supportersrellen rond de return in de kwartfinales voor de strijd om de UEFA-beker van dinsdag op eigen veld tegen FC Brugge.

    Meppeler Courant,

    in voorzetselgroep


    ( (vooral) in België)
    • (niet) door de kwartfinales geraken

    De andere Belgische deelnemer, Frédéric Caudron, geraakte evenmin door de kwartfinales.

    De Standaard,

    Frédéric Caudron, in Nederland zopas uitgeroepen tot Mr. 1.000 vermits hij in 20 competitiewedstrijden ongeslagen bleef en daarbij 1.000 caramboles produceerde, geraakte niet door de kwartfinales.

    De Standaard,

    • in de kwartfinale
    • in de kwartfinales
    • een afstraffing in de kwartfinale, kwartfinales
    • een (eerste in de kwartfinale, kwartfinales
    • een tweede) duel in de kwartfinale, kwartfinales
    • een gelijkspel in de kwartfinale, kwartfinales
    • een nederlaag in de kwartfinale, kwartfinales
    • een overwinning in de kwartfinale, kwartfinales
    • een plaats in de kwartfinale, kwartfinales
    • een replay in de kwartfinale, kwartfinales
    • een tegenstander in de kwartfinale, kwartfinales
    • een verlies in de kwartfinale, kwartfinales
    • een (eerste in de kwartfinale, kwartfinales
    • een tweede) wedstrijd in de kwartfinale, kwartfinales
    • een winst in de kwartfinale, kwartfinales
    • uitschakeling in de kwartfinale, kwartfinales
    • in de kwartfinale, kwartfinales blijven steken
    • in de kwartfinale, kwartfinales onderuitgaan
    • in de kwartfinale, kwartfinales sneuvelen
    • in de kwartfinale, kwartfinales spelen
    • in de kwartfinale, kwartfinales staan
    • in de kwartfinale, kwartfinales stranden
    • in de kwartfinale, kwartfinales struikelen
    • in de kwartfinale, kwartfinales verliezen
    • in de kwartfinale, kwartfinales verrassen
    • in de kwartfinale, kwartfinales voor een verrassing zorgen
    • in de kwartfinale, kwartfinales winnen
    • (iemand) in de kwartfinale, kwartfinales kloppen
    • (iemand) in de kwartfinale, kwartfinales opzijzetten
    • (iemand) in de kwartfinale, kwartfinales uitschakelen
    • (iemand) in de kwartfinale, kwartfinales verslaan
    • het in de kwartfinale, kwartfinales opnemen tegen (iemand)
    • in de kwartfinale, kwartfinales aantreden tegen (iemand)
    • in de kwartfinale, kwartfinales uitkomen tegen (iemand)
    • (iemand) in de kwartfinale, kwartfinales ontmoeten
    • (iemand) in de kwartfinale, kwartfinales tegenkomen
    • (iemand) in de kwartfinale, kwartfinales treffen
    • in de kwartfinale, kwartfinales stuiten op (iemand)
    • in de kwartfinale, kwartfinales afrekenen met (iemand)
    • in de kwartfinale, kwartfinales een nederlaag lijden worden
    • in de kwartfinale, kwartfinales uitgeschakeld worden
    • in de kwartfinale, kwartfinales verslagen worden
    • met één been in de kwartfinale staan

    De opvolgers van Eusebio die woensdag Kroatië partij geven, staan meteen met één been in de de kwartfinale.

    De Standaard,

    Judoka Dex Elmont is er maandag in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het olympisch judotoernooi in Londen [...]. Bij verlies in de kwartfinale gaat Elmont verder in de herkansingen en heeft hij nog uitzicht op een bronzen medaille.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/3293835/2012/07/30/Judoka-Dex-Elmont-met-hangen-en-wurgen-naar-kwartfinale-Spelen.dhtml,

    Krajicek had in de finale geen last van de pijnlijke knie die hem in de halve finale tegen Sampras had gehinderd en hem na de winst in de kwartfinale (6-1 en 6-4 op de Rus Alexander Volkov) had gedwongen zich terug te trekken uit het dubbelspel.

    NRC,

    Blomdahl zette [...] in de kwartfinale oud-wereldbekerwinnaar Sang Chun Lee zonder problemen opzij.

    Meppeler Courant,

    Johan won in de tweede ronde van eerste reekshoofd Felix Mantilla (ATP 16) en klopte in de kwartfinale de Marokkaan Hicham Arazi (ATP 85).

    De Standaard,

    Schultz sloeg 12 aces tegen slechts 2 voor Huber. Schultz schoot echter te kort in haar veldspel en stapelde de fouten op. Eerder had de Nederlandse in de kwartfinales wel voor de verrassing gezorgd door de als tweede geplaatste Spaanse Conchita Martinez uit te schakelen (7-5 en 6-2).

    De Standaard,

    Oranje had echter nog één druppel over. Invaller Kluivert kon de blamage niet afwenden, maar zijn late goal volstond om Nederland met de hakken over de sloot te halen. Hoe onze noorderburen na deze afstraffing in de kwartfinale (zaterdagavond in Liverpool) Frankrijk moeten afhouden, is volstrekt onduidelijk.

    De Standaard,

    Davy Vanvinckenroye, de andere Vlaamse vaandeldrager, sneuvelde ook in de kwartfinales.

    De Standaard,

    Gisteren verloor de ploeg van de geblesseerde John de Wolf de replay in de kwartfinale van de FA-beker van Crystal Palace met 4-1.

    NRC,

    De Zweed tikte tegen de Nederlander Joop de Wilde de serie in de derde set in zijn eerste beurt bijeen. Blomdahl won het duel met de Nederlander met 3-0. In de kwartfinales stuit hij op de Nederlander Henk Habraken.

    NRC,

    Siemerink zou uiteindelijk stranden in de kwartfinales en Krajicek deed het met het bereiken van de halve finales nog een stapje beter.

    De Telegraaf,

    Op eigen veld verraste Zuidwolde eersteklasser Germanicus in de kwartfinale van de Drentse Courant/Radio Drenthe Cup.

    Meppeler Courant,

    De 24-jarige vuistvechter uit Apeldoorn was na ruim 160 partijen uitgekeken bij de amateurs. Hij was hard toe aan een nieuwe uitdaging en aan nieuwe gezichten om zich heen. Zijn dubieuze nederlaag in de kwartfinales van de wereldkampioenschappen in Berlijn (half mei) tegen de Duitser Beyer vormde voor hem het psychologische eindpunt.

    Meppeler Courant,

    Hoe zwak Bayern ook speelt en hoeveel geluk de ploeg ook heeft gehad tegen Göteborg, dat in de kwartfinale van de Champions League moest aantreden zonder wedstrijdritme omdat de Zweedse competitie nog niet was begonnen, Bayern is een club van traditie, Bayern is een club van Duitsers, met een sluwe Italiaanse trainer.

    NRC,

    In de kwartfinale van het gemengd dubbelspel ontmoeten Pimek/Adams waarschijnlijk Fernandez/Suk.

    De Standaard,

    Van Bracht was na een akkefietje met BWA-voorzitter Bayer in oktober 1992 tot 1 januari 1994 door de profclub op een zijspoor gezet en ging met plezier naar Aalborg [...]. De 46-jarige Waalwijker sloeg zich op een gelukkige manier door de groepswedstrijden heen, won in de kwartfinales van de lastige Laursen, rekende in de halve eindstrijd moeizaam af met het 17-jarige Deense talent Knudsen en had in de finale geen enkel probleem met de Duitse Bettzieche.

    Meppeler Courant,

    In het gemengddubbel speelden Erica van den Heuvel en Chris Bruil met elkaar. Zij bleven steken in de kwartfinales.

    http://krant.telegraaf.nl/krant/focus/os2000/teksten/os2000.index.badminton.html,

    Raymond Ceulemans ging al in de kwartfinale onderuit.

    De Standaard,

    In de andere halve finale nam Saive het op tegen Davy Vanvinckenroye (Hasselt), die aangenaam verraste met een overwinning tegen Sébastien Massart in de kwartfinales.

    De Standaard,

    In de finale van het met 1 miljoen gulden gedoteerde Duitse toernooi versloeg Majoli de Argentijnse Gabriela Sabatini, die in de kwartfinale Brenda Schultz uitschakelde.

    Meppeler Courant,

    Voor de halve finales in het Amerikaanse Birmingham was er nog maar één geplaatste speler over, de nummer vier Jason Stoltenberg. De Australiër had zaterdagochtend in de kwartfinales afgerekend met de enige Nederlandse deelnemer Jacco Eltingh: 6-4, 6-2.

    Meppeler Courant,

    Kersvers Belgisch A-kampioene Stéphanie Devillé drong door tot de halve finales van het WTA-tornooi van het Oostenrijkse Maria Lankowitz (107.000 dollar). In de kwartfinales versloeg ze de Spaanse Christina Torrens-Valero in twee sets: 6-3 en 6-2.

    De Standaard,

    Jan Siemerink heeft in de kwartfinales van het tennistoernooi in Doha een kansloze nederlaag geleden tegen de Duitser Michael Stich.

    NRC,

    Ajax is gistermiddag zonder Jari Litmanen en Tarik Oulida naar Parma vertrokken voor de tweede wedstrijd in de kwartfinale van het Europa-Cuptoernooi voor bekerwinnaars.

    NRC,

    In toernooien, legde Krajicek uit, komt hij spelers als Stich en Becker op zijn vroegst tegen in de kwartfinale.

    NRC,

    Steve Lemmens heeft in Matchroom Schijnpoort in de 1/8ste finale de 15-jarige Schotse belofte Stephen Maguire uitgeschakeld met 5-2 [...]. Lemmens tekende voor breaks van 69 en 88. In de kwartfinale komt hij uit tegen de 27-jarige Noord-Ierse kampioen Julian Logue.

    De Standaard,

    In het toernooi van Doha (Qatar) speelt Jan Siemerink al zijn eerste topwedstrijd van 1995. In de kwartfinales van het evenement treft de Rijnsburger de nummer negen van de wereld, Michael Stich.

    NRC,

    Date werd vorig jaar de eerste Japanse die tijdens de Franse Open de halve finales wist te bereiken. In 1995 stond ze voorts in de kwartfinale van Wimbledon en plaatste ze zich in de Masters bij de laatste acht.

    De Standaard,

    De wedstrijd in de kwartfinales van het Europa-Cuptoernooi voor landskampioenen wordt vanavond vanaf 18.50 uur rechtstreeks op Nederland 2 uitgezonden.

    NRC,

    In de kwartfinale werd Jansen (Zuid-Nederland) [...] met ippon verslagen.

    Meppeler Courant,

    Clijsters speelt in de kwartfinales tegen de Russische Anastasia Myskina.

    NOS Nieuws,

    Schultz stond met 1-0 achter toen de pijn in het linker dijbeen verder spelen onmogelijk maakte. De blessure openbaarde zich vrijdag in de kwartfinale tegen de Argentijnse Florencia Labat.

    Meppeler Courant,

    AZ heeft het eerste duel in de kwartfinales van de Europa League thuis met 0-1 verloren van Benfica.

    http://www.nu.nl/sport/3743465/az-verliest-nipt-van-benfica-in-kwartfinale-europa-league.html,

    Eén keer hadden de Amerikanen echt vooruitzichten op een plaats in de kwartfinale.

    NRC,

    Pistol Pete struikelde gisteren al in de kwartfinale van de Open Franse tenniskampioenschappen.

    NRC,

    De vorige captain, Stanley Franker, oordeelde dat het mogelijk moest zijn met de 'gouden generatie' bestaand uit Krajicek, Haarhuis, Eltingh en Siemerink de Cup te winnen. Dat kwam er niet van. Vier keer werd verloren in de kwartfinales.

    http://www.planet.nl/planet/show/id=483056/contentid=401678/sc=71f69d,

    Muster, zesde geplaatst, neemt het in de kwartfinales op tegen Stefan Edberg.

    Meppeler Courant,

    Eltingh, die door dezelfde Svensson in de kwartfinales was uitgeschakeld, liet in het dubbelspel nogmaals van zich horen.

    Meppeler Courant,

    Na het 2-2 gelijkspel bij de derdedivisieclub Numancia in de kwartfinale van de beker, foetert Cruijff zijn spelers uit.

    http://home.planetinternet.be/~willempy/menuE.htm

    Medvedev brak in januari in de kwartfinale van de Open Australische Kampioenschappen een pols.

    NRC,

    • na de kwartfinale
    • na de kwartfinales

    Vier jaar later werd het 4-1 voor de Duitsers na de kwartfinale tegen Mexico.

    De Standaard,

    Voor Priscilla Ernst en Esmeralda Ossendrijver was de wedstrijd na de kwartfinales voorbij.

    NRC,

    Dominique Monami stijgt na haar kwartfinale op de Australian Open twaalf plaatsen op de WTA-ranglijst en staat nu 31ste.

    De Standaard,

    "Laat ons mekaar opnieuw spreken na de kwartfinale", lacht Suker, een vriendelijke jongeman die samen met zijn vriend Boban alle zakelijke afspraken voor het team regelt.

    De Standaard,

    • de weg naar de kwartfinale
    • naar de kwartfinale, kwartfinales doorgaan
    • naar de kwartfinale, kwartfinales door mogen
    • naar de kwartfinale, kwartfinales doorstoten
    • naar de kwartfinale, kwartfinales door zijn
    • naar de kwartfinale, kwartfinales (niet) gaan
    • naar de kwartfinale, kwartfinales kunnen
    • naar de kwartfinale, kwartfinales mogen
    • (een ploeg) naar de kwartfinale, kwartfinales knallen
    • (een ploeg) naar de kwartfinale, kwartfinales koppen
    • (een ploeg) naar de kwartfinale, kwartfinales loodsen
    • (een ploeg) naar de kwartfinale, kwartfinales schieten

    "Niks is beter voor het Belgische voetbal dan dat Anderlecht én Club Brugge naar de kwartfinale kunnen."

    De Standaard,

    Lang zag het er naar uit dat het op een verlenging zou uitdraaien, maar tien minuten voor tijd was het Bonaventura Kalou (1-2) die met een droge knal de winterkampioen van Nederland naar de kwartfinales schoot.

    De Telegraaf,

    Bij een 1-1-stand werd de Braziliaan Edmilson van Maritimo voor twee onbenullige fouten met even veel gele kaarten bedacht en met een ingebeelde strafschop knalde Valdo Benfica naar de kwartfinales.

    De Standaard,

    Toch bleef de inbreng van Czernia lonend, want in zijn typische stijl rondde hij een geharrewar voor doel af met de gelijkmaker, waarna hij met een kopbal in een al even verwarde fase Ekeren naar de kwartfinale kopte.

    De Standaard,

    De beste ploeg van het tornooi had zaterdag reeds de weg naar de kwartfinales moeten inslaan, maar in de verwarring voor eigen doel liet het de teleurstellende Seleccion van Clemente weer in koers stappen.

    De Standaard,

    Uiteindelijk versperden Sporting Lissabon en Real Madrid de Arnhemmers de weg naar de kwartfinales.

    Meppeler Courant,

    Na een gave actie van Romario stelde deze in staat Bebeto te scoren en Brazilië naar de kwartfinales te loodsen.

    Meppeler Courant,

    "Een gelijkspel zondag en daarna een overwinning tegen Turkije is voldoende om naar de kwartfinale te gaan", verklaarde Peter Schmeichel donderdag.

    De Standaard,

    Beaton gooide roet in het eten door de volgende set met 0-3 te winnen. Dat kunstje had Barney al eerder gedemonstreerd en herhaalde dat in de vijfde en beslissende set. Tot opluchting van het Hollandse legioen is hij door naar de kwartfinale.

    News.nl,

    De eerste vier in elke serie gaan door naar de kwartfinales, die vanavond worden gelopen.

    NRC,

    Van die vier reeksen mogen daarna de beste twee naar de kwartfinale, die slechts in één wedstrijd zal worden afgewerkt.

    De Standaard,

    Van de drie Spaanse klubs nog in de running gaat er één zeker niet naar de kwartfinales.

    De Standaard,

    België mag als groepswinnaar meteen door naar de kwartfinale.

    De Standaard,

    De eigenlijke Champions League krijgt zes groepen van vier teams en geen vier groepen van zes, zoals eerder door de Uefa was voorgesteld. Via de poulewedstrijden stoten de groepswinnaars en de beste twee nummers twee door naar de kwartfinales.

    De Standaard,

    • kansen om de kwartfinale, kwartfinales te bereiken
    • (weinig) moeite om de kwartfinale, kwartfinales te bereiken
    • niet voldoende om de kwartfinales te bereiken
    • onvoldoende om de kwartfinales te overleven

    Stijn schaatste op de 1.500 meter tot in de halve finales. Hij werd in die halve eindstrijd met een snelle 2'23''75 en een derde plaats geëimineerd. Op de 500 meter zorgde hij met 44''45 voor een opsmukbeurt van de Belgische recordtabel. De nieuwe recordtijd was echter onvoldoende om de kwartfinales te overleven.

    De Standaard,

    Drie dagen na de 5-0 nederlaag tegen Santander won Barcelona gisteravond in Madrid de tweede wedstrijd voor de achtste finales van de Spaanse beker met 3-1. Toch was dat niet voldoende om de kwartfinales te bereiken.

    NRC,

    Krajicek heeft het verknald, beaamt hij. "Yeah, he blew it." Hij heeft tegen Andrei Medvedev onnodig kansen laten liggen om de kwartfinale van de US Open te bereiken.

    NRC,

    Op eigen veld had Volendam tegen AZ weinig moeite om de kwartfinales te bereiken: 3-0.

    NRC,

    • tot de kwartfinale, kwartfinales doordringen
    • tot de kwartfinale, kwartfinales doorstoten
    • tot de kwartfinale, kwartfinales reiken

    En "gelukkig" slaagde Monk er maar niet in om van de slechtere beurten van Barneveld te profiteren. Daardoor won de Hagenaar toch nog de zesde set en daarmee de partij: 4-2. Als eerste Nederlander is hij dinsdag tot de kwartfinales doorgedrongen.

    NRC,

    Kameroen was met redelijk succes van de partij op de WK's van 1982 en 1990. Bij het laatste toernooi, in Italië, reikte het land tot de kwartfinales, de beste prestatie ooit van een Afrikaans land.

    Meppeler Courant,

    John Parrott ging tenonder tegen Mark Williams. Voor de 20-jarige man uit Wales is het de eerste maal uit zijn loopbaan dat hij tot de kwartfinale van een rankingtornooi doorstoot.

    De Standaard,

    Eerder op de derde speeldag in Milaan wist Martin Verkerk al door te dringen tot de kwartfinale door een indrukwekkende overwinning op de Zweed Thomas Enqvist.

    De Telegraaf,

    • tijdens de kwartfinale
    • tijdens de kwartfinales

    De Nederlanders zullen tijdens de kwartfinale ongetwijfeld uit een ander vaatje tappen.

    De Standaard,

    De nu 34-jarige James is voorlopig de laatste speler die op het WK in Sheffield van Hendry kon winnen. Dat gebeurde in 1991, tijdens de kwartfinale.

    De Standaard,

    Maar wanneer morgen de lichten in de prachtige Rod Laver Arena aanflitsen, kruipt niet 'Pistol Pete', maar de grijze eminentie Todd Martin achter het kanon om André Agassi tijdens de kwartfinale van repliek te dienen.

    De Telegraaf,

    De zandzakken waren besteld, de kanonnen al in stelling gebracht en voor alle zekerheid waren ook alle hulpdiensten in Melbourne in hoogste staat van paraatheid gebracht voor de veldslag, die zich tijdens de kwartfinales van de Australian Open zou gaan afspelen.

    De Telegraaf,

    • uit de kwartfinale
    • uit de kwartfinales
    • de resultaten uit de kwartfinale
    • iemand uit de kwartfinale houden

    De VS en Cuba, die twee op twee haalden, kunnen de Brazilianen uit de kwartfinales houden.

    De Standaard,

    Achtentwintig Grand Slamtornooien speelde Sabine Appelmans, vijf keer haperde ze in de vierde ronde. Graf, Sabatini, Fernandez, Majoli en Sanchez hielden haar uit de kwartfinale.

    De Standaard,

    Als het enigszins meevalt, wordt de Amerikaanse Daviscupploeg in Praag zonder bloemen en kronen uit de kwartfinales verwijderd.

    De Standaard,

    De secretaris van de KNVB moet zijn collega's in Zwitserland voor 8 maart op de hoogte stellen van de resultaten uit de kwartfinales, waarna The Organizing Committee of the UEFA Club Competitions zich eind deze maand zal buigen over het zeldzame voorval.

    NRC,

    Eén beeld uit de kwartfinale van zaterdag tussen Engeland en Spanje zal de voetballiefhebbers voor altijd bijblijven: de oerkreet van Stuart Pearce nadat hij zijn strafschop voorbij Zubizarreta had geknald.

    De Standaard,

    • de heenwedstrijd van de kwartfinale, kwartfinales
    • de loting van de kwartfinale, kwartfinales
    • de return van de kwartfinale, kwartfinales
    • de terugwedstrijd van de kwartfinale, kwartfinales
    • de thuiswedstrijd van de kwartfinale, kwartfinales
    • de uitwedstrijd van de kwartfinale, kwartfinales
    • de (eerste van de kwartfinale, kwartfinales
    • de tweede) wedstrijd van de kwartfinale, kwartfinales
    • de winnaar van de kwartfinale, kwartfinales
    • de winnaars van de kwartfinale, kwartfinales
    • zeker zijn van de kwartfinales

    Juventus, al zeker van de kwartfinales, laat tegen Borussia Dortmund, in het vooruitzicht van de kompetitietopper tegen Parma, basispionnen zoals Peruzzi, Ferrara, Conte, Vialli en Del Piero rusten.

    De Standaard,

    Maaseik zette [...] een belangrijke stap richting finale. In de halve finales, met heen- en terugwedstrijd in het tweede weekend van februari, vertrekt het immers als favoriet tegen de winnaar van de kwartfinale Hees-Everbeur van zaterdag.

    De Standaard,

    De UEFA-Intertoto Cup is zeer in trek nu de winnaars van de kwartfinales zich plaatsen voor het toernooi van de UEFA-beker.

    NRC,

    Het is nog geen gelopen koers voor Real Madrid tegen Atlético in de tweede wedstrijd van de kwartfinale van de Champions League. Normaal zou je denken dat het met 0-0 in de uitwedstrijd wel goed zal komen in Bernabéu, maar een goed resultaat van Real dateert van lang geleden.

    http://www.ziggosporttotaal.nl/nieuws/92216-kan-real-madrid-het-verlies-van-modric-opvangen.html,

    De waterpoloërs van AZC hebben gisteren in Katwijk in de eerste wedstrijd van de kwartfinales om de Europa Cup II met 7-7 gelijk gespeeld tegen het Italiaanse Pescara.

    NRC,

    De dames van WIDEX GZC DONK gaan de thuiswedstrijd van de kwartfinale van de LEN Trophy 2010 tegen Ismailovo RGUFK Moscow, spelen in zwembad De Peppel in Ede.

    http://www.gzcdonk.nl/index.php?page=161,

    Ajax won met 1-0, nadat het team in de uitwedstrijd van de kwartfinale met 4-2 had verloren.

    NRC,

    De terugwedstrijd van de kwartfinale om de Italiaanse beker tussen Inter Milaan en Juventus Turijn eindigde woensdagavond in het San Siro-stadion voor 15.300 toeschouwers onbeslist op 1-1.

    De Standaard,

    De Magpies, die morgen tegen AS Monaco zonder hun aanvalsduo Ferdinand/Shearer een 1-0-achterstand moeten ophalen in hun return van de kwartfinales om de Uefacup en bovendien twijfels hebben over de paraatheid van de Colombiaan Asprilla (tegen Coventry een kwartier voor tijd met een enkelblessure vervangen), bleven met een wedstrijd tegoed op negen punten van leider Manchester United.

    De Standaard,

    Voor de loting van de kwartfinales blijven nog vier clubs uit de eerste klasse over: Girondins Bordeaux, Nice, Guingamp en Montpellier.

    De Standaard,

    Manchester United is bijna zeker van een plaats in de halve finales van de Champions League. De Engelse kampioen deklasseerde FC Porto gisteravond in de heenwedstrijd van de kwartfinales met 4-0.

    De Standaard,

    • vanaf de kwartfinale
    • vanaf de kwartfinales

    Euro '96 is het eerste grote evenement waar om de Golden Goal, aanvankelijk "sudden death" genoemd, wordt gespeeld. Vanaf de kwartfinales wordt bij een gelijke stand na negentig minuten gespeeld om het eerst te scoren.

    De Standaard,

    De beker van België heet tot in het jaar 2000 Coca Cola Cup. Dat levert de klubs vanaf de kwartfinales een interessante financiële bijdrage op.

    De Standaard,

    "Vanaf deze kwartfinale tegen Ivanisevic wordt het pas echt lastig. Goran is opnieuw in conditie en houdt zich tamelijk rustig. Van hem kan ik slechts winnen wanneer ik wat opslagen te pakken krijg."

    De Standaard,

    Naast Indiana Pacers wonnen gisteren Miami Heat (van Atlanta Hawks), San Antonio Spurs (van Utah Jazz) en Seattle Supersonics (van Denver Nuggets). Vanaf de kwartfinales gaat het om vier overwinningen. De winnaar van dit seizoen zal rond tien juni bekend zijn.

    NRC,

    • kwalificatie voor de kwartfinale, kwartfinales
    • loting voor de kwartfinale, kwartfinales
    • plaatsing voor de kwartfinale, kwartfinales
    • ticket voor de kwartfinale, kwartfinales
    • doorgaan voor de kwartfinale, kwartfinales
    • zich kwalificeren voor de kwartfinale, kwartfinales
    • zich opmaken voor de kwartfinale, kwartfinales
    • zich plaatsen voor de kwartfinale, kwartfinales
    • zich terugtrekken voor de kwartfinale, kwartfinales
    • geplaatst zijn voor de kwartfinale, kwartfinales
    • geschorst zijn voor de kwartfinale, kwartfinales
    • uitgeschakeld zijn voor de kwartfinale, kwartfinales

    De loting voor de kwartfinales van de Europese bekers 2 en 3 zorgde voor twee topnummers.

    De Standaard,

    Terry Venables genoot de luxe zijn doelpuntenmakers Shearer en Sheringham een applausvervanging te kunnen gunnen en Platt te laten invallen voor Ince, die geschorst is voor de kwartfinale.

    De Standaard,

    Omdat de Amerikaan Iser Koeperman zich heeft teruggetrokken voor de kwartfinales van het WK, kwam er een plaats vrij voor de nummer een van de wereldranglijst.

    NRC,

    Het lijkt allemaal wat anders uit te pakken, want onlangs werd bekend gemaakt dat de voorrondes afgelopen zijn en dat de overgebleven deelnemers doorgaan voor de kwartfinales.

    Meppeler Courant,

    Vroege breaks in de tweede en derde set werden echter door de Amerikaanse niet meer weggegeven waardoor zij zich op kan gaan maken voor de kwartfinales.

    NOS Nieuws,

    Die treffer kost Aad de Mos nu meer dan waarschijnlijk zijn hoofd en bezorgde PSV een ticket voor de kwartfinales van de Uefacup.

    De Standaard,

    De loting voor de kwartfinale is komende vrijdag in Luxemburg.

    De Telegraaf,

    De eerste twee van de poule plaatsen zich voor de kwartfinales.

    De Standaard,

    Meer dan een doelpuntloos gelijkspel tegen debutant Sierra Leone zat er gisteren in Sousse niet in. Desondanks is Zambia vrijwel zeker geplaatst voor de kwartfinales.

    NRC,

    Trainer Aimé Jacquet wil niet meer over het verleden horen praten. Hij is ervan overtuigd dat zijn spelers zich zullen kwalificeren voor de kwartfinale.

    De Standaard,

    Donkere onweerswolken troepen massaal samen boven de mooie voetbaltempel van Constant Vanden Stock. Alleen de kwalificatie voor de kwartfinales van de Uefabeker kan de crisis bannen.

    De Standaard,

    Eén ronde voor het einde lijkt een handjevol schakers verzekerd van plaatsing voor de kwartfinales van de alternatieve WK-cyclus.

    NRC,

    Net als vorig jaar zijn alle Duitse deelnemers al voor de kwartfinales uitgeschakeld.

    De Standaard,

    met substantief ervoor


    • een viertal kwartfinales

    Filip Dewulf haalde in het voorjaar immers een viertal kwartfinales, Kris Goossens en Johan Van Herck werd tegen september een 60ste, 70ste plaats op de wereldranglijst voorspeld.

    De Standaard,

    met substantief erachter


    • kwartfinale dubbelspel

    Na afloop van het feest ging hij met Manuela mee naar haar appartement. Ze woonde ongeveer 20 km van het toernooi vandaan. De volgende dag moest hij als een haas terug naar zijn hotel om zich klaar te maken voor een kwartfinale dubbelspel.

    http://home.planet.nl/~broe0961/breakpoint.pdf,

    met telwoord ervoor


    • eerste kwartfinale
    • twee kwartfinales
    • vier kwartfinales
    • (de) tweede kwartfinale
    • (de) vierde kwartfinale

    De eerste set was met 6-2 een prooi voor Jaime. Hij speelde als in een roes. Het leuke was ook dat twee landgenoten zich eerder op de dag voor de halve finale plaatsten. En aangezien de vierde kwartfinale een compleet Spaanse aangelegenheid was, kon hij voor het unieke feit zorgen dat er vier Spanjaarden in de halve finale stonden.

    http://home.planet.nl/~broe0961/breakpoint.pdf,

    Erik Wijmeersch schopte het niet tot in de halve finales van de 200 meter. De Waaslander werd genekt door het systeem: met vijf in plaats van de gebruikelijke vier kwartfinales gingen slechts de eerste drie van elke reeks naar de halve finale, plus de snelste van de vijf vierdes.

    De Standaard,

    Stel nu dat Appelmans met toptwintig-tennis uitpakt en Sabatini opzij zet, dan nog is de weg naar haar eerste kwartfinale geen formaliteit: in de vierde ronde is Conchita Martinez de tegenstander.

    De Standaard,

    De Sunday Telegraph kon ook voor de tweede kwartfinale waardering opbrengen. "Nederland-Frankrijk was een match voor de fijnproevers. Met deze Franse klasseploeg is de toekomst verzekerd. De geest van Platini, Giresse en Tigana leeft voort".

    De Standaard,

    Na Club Brugge-RTFC Luik en Antwerp-Waregem krijgen vanavond (20 uur) de resterende twee kwartfinales van de Beker van België hun beslag: Anderlecht-Sint-Truiden en Cercle Brugge-Beerschot.

    De Standaard,

    met bezittelijk voornaamwoord


    • mijn kwartfinale
    • haar kwartfinale
    • zijn kwartfinale
    • hun (eerste) kwartfinale

    Venus en Serena Williams wonnen beide hun kwartfinale en treffen elkaar in de halve eindstrijd.

    Metro,

    Voor Goran Ivanisevic ziet het er beter uit. "Mijn eerste kwartfinale. Ik klopte Medvedev vooral vanaf de basislijn, dat moest wel want mijn eerste opslag haalde geen 50 procent."

    De Standaard,

    Ook in haar kwartfinale tegen Oostenrijkse Judith Wiesner had Sanchez opwarmtijd nodig, daarna 6 games op rij: 6-4, 6-0.

    De Standaard,

    Vanavond weet Lierse waar het op 18 februari zijn kwartfinale moet spelen: bij buur en mede-eersteklasser KV Mechelen of bij tweedeklasser Tielen.

    De Standaard,

    met onbepaald voornaamwoord


    • alle kwartfinales

    De KNVB wilde aanvankelijk alle kwartfinales in het gereserveerde weekeinde van 25 en 26 februari afwerken.

    Meppeler Courant,

    gevolgd door als


    • met de kwartfinale als inzet

    Peter Ebdon begint vanmiddag met een 5-3 voorsprong tegen Jimmy White met de kwartfinale als inzet.

    De Standaard,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • de kwartfinales, halve finales en finale
    • de kwartfinales en de halve finales
    • de kwartfinales, halve finales en bekerfinale
    • de finale, de halve finales en de kwartfinales

    Regels knock-outcompetitie. 1. Per ronde spelen twee spelers tegen elkaar, net zolang tot er één wint en doorgaat. Bij meer dan 32 deelnemers is er een voorronde. De voorronde bestaat uit een dusdanig aantal deelnemers dat bij ronde 1 precies 32 deelnemers zijn. Bij minder dan 32 deelnemers is sprake van hetzelfde principe, maar met 1 ronde minder. 2. Een ronde tussen twee spelers moet op één clubavond worden afgewerkt. 3. Uitzondering hierop vormen de kwartfinale, halve finale en finale.

    http://home.hetnet.nl/~kipu13/reglinte.html

    Tijdens het PCA Masterstornooi in Horgen (Zwi.) werd tussen de PCA (Professional Chess Association) en zijn sponsors een financieel akkoord bereikt voor het WK-kwalifikatietornooi 1996. De door Kasparov geselekteerde vijftig "beste" spelers van de wereld zullen hieraan deelnemen. Daarna volgen de kwartfinales en de halve finales.

    De Standaard,

    Drie stadions beschikken over 50.000 zitplaatsen. Dat zijn het Koning Boudewijnstadion, het Arena-stadion van Ajax Amsterdam en de legendarische Rotterdamse Kuip. Daar worden de openingswedstrijd, de finale, de halve en vermoedelijk ook de kwartfinales gespeeld, zegt Courtois.

    De Standaard,

    Vervolgens staan in spelweek 24, 28 en 32 achtereenvolgens de kwartfinales, halve finales en bekerfinale op het programma.

    http://www.voetbalmanager.nl/

    De kwartfinales, halve finales en finale zijn gepland voor volgend weekend.

    De Standaard,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    kwartfinale 2.0

    kwartfinale van een wedstrijd of verkiezing die niet met sport heeft te maken, bijvoorbeeld een wedstrijd op het gebied van muziek en dans of een missverkiezing, een verkiezing tot student van het jaar; kwartfinale die betwist wordt tussen een man, vrouw of groep, waarbij wordt uitgemaakt wie de beste is en wie doorgaat naar de halve finale
    De combinatiemogelijkheden zijn dezelfde als bij de bet. 1.0.

    Betekenisbetrekking


    generalisering
    Betrokken betekenissen 1.0 : 2.0

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een kwartfinale…

    is een wedstrijd; is een strijd

    • [Functie] dient om uit te maken wie er naar de halve finale gaat
    • [Toepassingsgebied of bereik] is een kwartfinale op een ander gebied dan sport, vooral op cultureel vlak, soms ook een wedstrijd waarbij de beste op een bepaald gebied verkozen wordt
    • [Voorbeeld of specimen] is bv. een wedstrijd op het gebied van muziek of dans of een verkiezing, zoals een missverkiezing of een verkiezing tot student van het jaar

      Algemene voorbeelden


      De kwartfinalisten van de Grote Prijs van Nederland zijn bekend. D-luzion is naast alle talenten in de categorie hiphop geselecteerd en door naar de kwartfinales!

      http://www.d-luzion.com/d-luzion-kwartfinalist-grote-prijs-van-nederland/,

      Het Liszt Concours bestaat uit verschillende onderdelen: de Internationale Selectieronden, de Kwartfinale, de Halve Finale, de Finale Solo en Finale met het Radio Filharmonisch Orkest. Tijdens de Halve Finale is er liedbegeleiding bij de recital door tenor Peter Gijsbertsen en sopraan Estefania Perdomo Nogales.

      http://www.ivc.nu/nieuws/tip-internationaal-franz-liszt-pianoconcours/,

      Bij de eerste kwartfinale van De Grote Prijs van Nederland (Singer-Songwriter 2013) steelt one woman band BomberLéo de show. Bekijk hier haar volledige optreden. In chronologische volgorde speelt ze de nummers Pleaser, One for Sorrow, My House, Teardrops, Miss Fortune en Burning Wire.

      https://www.youtube.com/watch?v=AKf6cvdQHOY,

      Tatjana Maul (26) uit Den Haag heeft de kwartfinale gehaald van de Miss Worldverkiezing. Ze behoort tot de groep van 25 missen die kans maakt op de titel. Tatjana Maul is al 3 weken in Londen om zich voor te bereiden op de internationale missverkiezing en werd zondagmiddag tijdens de slotceremonie gekozen uit 121 schoonheden.

      http://www.destentor.nl/algemeen/show-en-cultuur/nederlandse-tatjana-maul-in-kwartfinale-miss-world-1.4672496,

      De studenten die nog in de running zijn voor de titel 'Student of the Year 2013' zijn bekend. Na de eerste online stemronde hebben dertien mannen en dertien vrouwen de kwartfinale weten te bereiken. Daarmee hebben ze ruim honderd studenten achter zich gelaten.

      http://www.studenten.net/artikel/persbericht-kwartfinalisten-student-of-the-year-verkiezing-bekend,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen