lowfaremaatschappij


lowfaremaatschappij 1.0

(transport, verkeer en reizen; neologisme. Het woord lowfaremaatschappij heeft op internet geen vindplaatsen in de correcte spelling.)

luchtvaartmaatschappij die goedkope vluchten aanbiedt; budgetmaatschappij

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een lowfaremaatschappij…

is een luchtvaartmaatschappij; is een bedrijf; is een organisatie

   Algemene voorbeelden


   De gesprekken komen er nadat vrijdag bekendraakte dat het Britse EasyJet haar rivaal Go wil overnemen. Beiden zijn luchtvaartmaatschappijen die zich in de markt van de lage tarieven positioneren. Een overname van Go door EasyJet zou meteen de grootste 'lowfaremaatschappij' van Europa opleveren. De fusie zou mogelijk ook gevolgen hebben voor huidige nummer één Ryanair en voor het Belgische Virgin Express.

   Gazet van Antwerpen,

   Exeter ligt aan de rivier de Exe en werd al door de Romeinen bewoond. Het centrum van de stad heeft zwaar geleden onder bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar de historische kathedraal staat nog altijd overeind. Exeter is via twee spoorlijnen verbonden met Londen en heeft een eigen vliegveld, waar de lowfaremaatschappij Flybe is gevestigd.

   http://www.worldmapfinder.com/Nl/Europe/England/Exeter/

   Samen werken we aan het steeds verder verbeteren van onze positie als grootste Nederlandse low-cost, low-fare maatschappij. Dat doen we in een collegiale en informele sfeer, waarin iedereen de ruimte heeft om nieuwe ideeën naar voren te brengen.

   http://vacatures.transavia.com/vacatures/vactra_setup.nsf/WEB.Doclinks/NL~opdegrond_startpagina?OpenDocument

   Etymologie


   Aard herkomst leenvertaling
   Vroegste datering 2002
   Brontaal Engels
   Vorm in brontaal low-fare company
   Betekenis in brontaal idem