luxebroodje


luxebroodje 1.0

afbeelding

Bron: Pierre-Olivier
( CC BY 2.0 )

afbeelding

Bron: Wouter Hagens
( CC BY-SA 3.0 )

(eten, drinken en genotmiddelen)

broodje dat in verschillende vormen en samenstellingen verkrijgbaar is, bijvoorbeeld een gewoon bolletje, puntje of pistoletje, maar ook een maanzaadbroodje, sesambroodje, kaiserbroodje, koffiebroodje of croissantje; broodje; ook: een dergelijk broodje met beleg; belegd luxebroodje

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een luxebroodje…

is een broodje; is voedsel; is een zaak

      Hoofdsemagram: broodje


      Algemene voorbeelden


      Gestoken in een donkerblauw pak, applaudisseert hij beleefd als de laatste spreker uitgesproken is. Maar dan slalomt Arnesen als een goalgetter naar het koud buffet. Hij tikt als eerste aan, en keert terug met een bord vol luxebroodjes. Het wordt een feestelijke, maar lange dag.

      http://wwwutnws.utwente.nl/utnieuws/data/33/16/AKRE.html,

      De meest gangbare broodsoorten (wit, bruin en volkoren) bevatten gemiddeld 3% vet, of 1 gram ver per snede brood. Let wel, 'luxebroodjes' als croissants en boterkoeken zijn veel vetrijker.

      http://www.ping.be/~pin32308/ontbijtservice.htm

      Lunch: gesloten belegde luxebroodjes zoals foccacia, ciabatta, baguette, … en verse dagsoep in buffetvorm, koffie, thee en frisdranken.

      http://kasteelvb.testvds.com/kvb/nl/images/kvbmeetingguide.pdf

      Er is bruin brood in allerlei vormen en smaken. Variatie is lekker en gezond. Luxebroodjes zoals sandwiches en koffiekoeken bevatten doorgaans meer vet en minder vezels. Geef ze daarom maar af en toe mee in de brooddoos.

      http://www.fitteschool.be/html/fiches/basisonderwijs-middag.html

      Luxebroodjes zoals witte pistolets en witte sandwiches, smaken zoveel heerlijker in hun bruine vorm met rauwe groenten en/of fruit.

      http://blog.seniorennet.be/warmebakkerjef/archief.php?ID=338040

      Er is een tafel waar broodjes "van gisteren" uitgedeeld worden, vaak luxebroodjes zoals chocolatines, Deense koffiebroodjes, croissants.

      http://www.krapuul.nl/overig/blog/74729/dakloos-behoeftig-bewijs-eerst-huur-betaalt/#sthash.eQ6CJczs.dpbs