materiaalmeester


materiaalmeester 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur; (vooral) in België)

iemand die voor zijn beroep of uit liefhebberij het materiaal van een sportvereniging, sportploeg of van een andere vereniging, zoals de scouting, beheert; materiaalman

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een materiaalmeester…

is een persoon

 • [Activiteit of handeling] beheert het materiaal van een sportvereniging of sportploeg
 • [Oorzaak, reden of aanleiding] oefent zijn functie uit voor zijn beroep of uit liefhebberij

  Hoofdsemagram: meester


  Algemene voorbeelden


  De leiders van alle jeugdteams ontvangen aan het begin van het voetbalseizoen voor hun eigen team een wedstrijdbal. De leiders zorgen ervoor dat de bal goed bewaard blijft en beschikbaar is bij de thuiswedstrijden. Ook krijgen de teamleiders een waterzak met drinkfles, een scheidsrechtersfluit een aanvoerdersband en overgooiers van de materiaalmeester.

  http://home.planetinternet.be/~willempy/menuH.htm,

  Bondsvoorzitter Cyriel Coomans schoof de schuld voor de truitjesaffaire in de voeten van departementshoofd Gaston Deckers die de materiaalmeester opdracht gaf om één stel witte truitjes mee te nemen. Volgens de FIBA-reglementen mag de thuisploeg prioritair kiezen voor de lichtste uitrusting, wat dan ook gebeurde.

  De Standaard,

  De materiaalmeester wordt verkozen door de leidingsploeg voor een termijn van drie jaar. Hij zorgt voor de orde, netheid en het onderhoud van het groepsmateriaal en pioniershout en coördineert het gebruik ervan. Hij houdt bij wat in het materiaalkot aan- en afwezig is, zorgt voor nodige herstellingen en nieuwe aankopen (samen met de groepsleiding) en is een aanspreekpunt voor leiding die materiaal nodig heeft.

  http://www.scoutingroeselare.be/site/html/varia/materiaalmeester.php

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • een goede materiaalmeester
  • een enthousiaste materiaalmeester

  SWW zoekt een enthousiaste en gemotiveerde M/V materiaalmeester! Wie? Hij/zij is graag met speelmateriaal bezig. Hij/zij is communicatief sterk en sociaal. Hij/zij is flexibel. Hij/zij is tussen de 16 en 99 jaar oud (iedereen komt in aanmerking, zelfs ouders van animatoren of kinderen).

  http://wasespeelpleinen.be/index.php?option=com_content&view=article&id=44:sww-zoekt-een-mv-materiaalmeester&catid=1:aankondigingen&Itemid=11

  Wat doet een materiaalmeester in het voetbal en wat zijn de criteria om een goede materiaalmeester te zijn?

  http://www.goeievraag.nl/vraag/materiaalmeester-voetbal-criteria-goede-materiaalmeester.9794

  met adjectivisch voltooid deelwoord


  • een gemotiveerde materiaalmeester

  SWW zoekt een enthousiaste en gemotiveerde M/V materiaalmeester!

  http://wasespeelpleinen.be/index.php?option=com_content&view=article&id=44:sww-zoekt-een-mv-materiaalmeester&catid=1:aankondigingen&Itemid=11

  met voorzetselgroep


  Voorzetsel: bij

  • materiaalmeester bij Eendracht Aalst

  De agent in kwestie is buiten zijn diensturen materiaalmeester bij Eendracht Aalst, en zit meestal naast Jan Ceulemans op de invallersbank.

  De Standaard,

  Voorzetsel: van

  • de materiaalmeester van Germinal Beerschot

  Jos Van Hout (78), de materiaalmeester van voetbalclub Germinal Beerschot, is verkozen tot 'Manneke van het Jaar', normaal een prijs voor de beste voetballer van de club.

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=Q737FJRL,

  met eigennaam


  "Even goed als water van Lourdes. Proef er maar eens aan", zegt de altijd olijke materiaalmeester Benny terwijl hij Freddy Smets in de kineruimte van Staaien een slok water uit de gloednieuwe aquapurifier aanbiedt. De nieuwe coach van STVV nipt aan het aangereikte plastic bekertje en knikt goedkeurend.

  De Standaard,