melkveehouder


melkveehouder 1.0

iemand die melkvee houdt voor zijn beroep; boer met melkvee

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een melkveehouder…

is een boer; is een persoon

  • [Plaats] woont op een melkveehouderij
  • [Activiteit of handeling] houdt melkvee, melkt koeien en laat de melk ophalen voor verdere distributie en verwerking
  • [Belanghebbende of begunstigde] produceert melk voor particuliere klanten, groothandels, melkverwerkende bedrijven, winkels en supermarkten

    Algemene voorbeelden


    "Schone koe levert schone melk", onder deze welluidende titel wordt in het augustusnummer van "Veehouderij Techniek" het besluit gegeven van een Nederlands onderzoek bij 28 melkveehouders die hun koeien melken met een automatisch melksysteem (melkrobot).

    https://www.mcc-vlaanderen.be/ned/melkdruppels/main_melkdr_nl.html

    Deze compensaties zullen met een duidelijke verwijzing naar de Provincie West-Vlaanderen ten goede komen van de kwaliteitsverbetering van de melkproductie bij de West-Vlaamse melkveehouders.

    http://www.west-vlaanderen.be/nieuws/persberichten/PB-321.pdf,

    Melk is het best gecontroleerde product vooraleer het in de voedselketen terecht komt. De volle productieketen is onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Zo worden bij elke ophaling stalen genomen. De controle op de door melkveehouder geleverde melk wordt via speciaal daartoe opgerichte comités georganiseerd.

    http://www.west-vlaanderen.be/nieuws/persberichten/PB-321.pdf,

    Melkveehouders zijn terughoudend bij het gebruik van gras afkomstig van natuurlijke graslanden, vooral omdat voederwaarde en opname onzeker zijn.

    http://www.id.dlo.nl/ID-Lelystad/index_nl.htm

    Slechts 15 procent van alle melk die Nederlandse melkveehouders produceren, wordt puur als melk verkocht. De rest wordt verwerkt tot kaas, boter, koffiemelk, melkpoeder en toetjes.

    de Volkskrant,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding