normstudent


normstudent 1.0

(wetenschap; onderwijs en opvoeding)

student die studeert volgens de vastgestelde norm

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een normstudent…

is een student; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] studeert volgens de vastgestelde norm

    Hoofdsemagram: student


    Algemene voorbeelden


    Bij de vormgeving van het onderwijsleerproces spelen de wetenschappelijke en pedagogisch-didactische kwaliteiten van de docenten een belangrijke rol. Verder dient het onderwijsleerproces inhoudelijk ondersteund te worden door moderne didactische uitrusting en door goed aansluitend studie- en onderwijsmateriaal [...]. Verder dient het programma goed studeerbaar te zijn voor de normstudent, dient rekening te worden gehouden met individuele verschillen in studietempo en dient elke student de mogelijkheid te hebben om zich maximaal te ontplooien.

    http://www.vlir.be/media/docs/Visitatierapporten/ronde1/biologie.pdf,

    Elk studiepunt staat voor 25 à 30 uren studie door de normstudent. Een opleiding bestaat uit een veelvoud van exact 60 studiepunten en staat voor 1500 à 1800 uren studie voor de normstudent per 60 studiepunten. Door het toekennen van studiepunten aan opleidingsonderdelen legt de Permanente Onderwijs Commissie (POC) per onderdeel de studietijd vast die van een normstudent wordt verwacht voor de onderwijs- en studieactiviteiten die aan elk opleidingsonderdeel verbonden zijn. Studiepunten hebben een normatief karakter.

    http://portfoliophilippedilen.wikispaces.com/Studietraject

    Gemiddeld heeft de Leidse student (uit-, thuis- en samenwonend) een inkomen van f 1400. Slechts 46% van alle studenten komt uit boven het door de overheid vastgestelde normbudget van f 932 voor thuiswonenden en f 1267 voor uitwonenden. Oudere studenten lukt dat opvallend vaak beter dan jongere. Niet alleen werken zij meer naast hun studie, maar ze lenen ook vaker. De koopkracht van 'normstudenten' is de afgelopen tien jaar al flink gedaald, zo bleek onlangs uit een rekensommetje van de Unie MPH, de vakcentrale voor de middengroepen en het hoger personeel.

    Mare,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    normstudent 2.0

    (wetenschap; onderwijs en opvoeding; (vooral) in België)

    student die voldoet aan de vooraf vastgestelde norm om te kunnen beginnen aan een opleiding

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een normstudent…

    is een student; is een persoon

    • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] voldoet aan de vooraf vastgestelde norm om te kunnen beginnen aan een opleiding

      Hoofdsemagram: student


      Algemene voorbeelden


      Het begrip normstudent verwijst naar de student die voldoet aan de begintermen van het opleidingstraject: die de kenmerken vertoont inzake voorkennis, begaafdheid, motivatie en studiehouding van het doelpubliek waarop de POC zich bij het opzetten van het opleidingstraject richt.

      https://www.kuleuven.be/onderwijslexicon/index.php?zoeker=Normstudent

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding