ogenblikkelijk


ogenblikkelijk 1.0

die of dat onmiddellijk plaats heeft na iets dat in het verband wordt genoemd of blijkt; meteen op dat moment plaatsvindend of tot stand komend; onmiddellijk; in bijwoordelijk gebruik: meteen; terstond; onmiddellijk; op staande voet

Algemene voorbeelden


In het algemeen vecht de Cimande beoefenaar met zijn ellebogen dicht bij zijn lichaam, met licht gespreide en gebogen benen waarbij hij het lichaam rechtop houdt [...]. Z'n lichaam moet flexibel genoeg zijn voor een ogenblikkelijk antwoord.

http://home-2.worldonline.nl/~johnjagt/

Een tweede belangrijk element voor tevredenheid van de bevolking, is de cliënt gerichte gezondheidszorg; vooral een directe toegankelijkheid tot de zorgverstrekker en een ogenblikkelijke aanpak van een medisch probleem is essentieel voor elke patiënt, en leidt tot betere gezondheidsresultaten.

http://www.uhak.be/uhak/OGLim010609.htm,

In de geheugenpsychologie staat het 'Proustfenomeen' inmiddels voor het vermogen van geuren om vroege herinneringen op te roepen. Het wordt vaak voorgesteld als een snel, vrijwel ogenblikkelijk proces.

Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt, Douwe Draaisma,

De inwerking van loog of zuur is ogenblikkelijk.

https://books.google.nl/books?id=VTaSBgAAQBAJ&pg=PA323&lpg=PA323&dq=%22is+ogenblikkelijk%22&source=bl&ots=ZGLPPe83ax&sig=uc6nUwIf1HTJS6Z5iqI24PsEdVU&hl=nl&sa=X&ei=5WU_VZ7lJJb1aprVgLAC&ved=0CCkQ6AEwAzgK#v=onepage&q=%22is%20ogenblikkelijk%22&f=false,

Hij drinkt zijn glas leeg, vult het ogenblikkelijk weer bij en staart door het raam van het zomerhuisje.

De klokkenluider, Tomas Ross,

Bel ons maar, wij komen ogenblikkelijk naar Amsterdam, daar kunnen jullie van op aan.

http://www.iisg.nl/~staatsarchief/boek/Stadfrm.htm,

Hoe lang duurt het voordat een berichtje aankomt? Wel, daar is echt geen lijn in te trekken. Soms kan het minuten tot een kwartier duren en langer, soms is dezelfde SMS-dienst enkele minuten later flitsendsnel en komt het bericht ogenblikkelijk binnen.

http://www.diskidee.nl/cursus/cursus55.html,

Hou daar ogenblikkelijk mee op.

Alle families zijn psychotisch, Douglas Coupland,