ouderochtend


ouderochtend 1.0

bijeenkomst 's ochtends, door een school of jeugdvereniging e.d. georganiseerd om het contact met de ouders te bevorderen, de resultaten, de voortgang of moeilijkheden van leerlingen individueel te bespreken en informatie te geven over lesprogramma's, leerstof, pedagogische aspecten of over verenigingsactiviteiten enz.; bijeenkomst 's ochtends voor ouders met kinderen op school of in een vereniging

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ouderochtend…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient om te informeren en het contact met ouders te bevorderen
  • [Tijd] vindt plaats in de ochtenduren
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor ouders met kinderen op school of in een vereniging
  • [Handelende persoon] wordt ingericht door een onderwijsinstelling of jeugdvereniging
  • [Object betroffen] heeft betrekking op de resultaten, voortgang of moeilijkheden van leerlingen, die met de ouders individueel worden besproken en op informatie over lesprogramma's, leerstof, pedagogische aspecten enz. of over verenigingsactiviteiten

Algemene voorbeelden


Groep 1 en 2: Voor deze ouders is er een ouderochtend op woensdag 11 januari. Het thema van deze bijeenkomst is "Woordenschatontwikkeling bij jonge kinderen".

http://www.waarbeekschool.nl/informatie/nieuwsbrieven/2011_2012/december.htm,

Ouderochtend. Op donderdag 21-01-10 willen we graag in gesprek met ouders van 8.30 uur tot 9.30 uur [...]. Dit keer zijn de thema's waarover we met u van gedachten willen wisselen: aandacht voor levensbeschouwelijke vorming en informatievoorziening over de klas en de school. Dit zijn namelijk aandachtspunten die uit het oudertevredenheidsonderzoek zijn gekomen.

http://www.annefrankschool.org/show/nl/nieuws/item/12=Nieuwsbrief%20januari%202010/,

Zaterdagochtend is er bovendien een zogenaamde ouderochtend voor de F-groep [...]. Middels een powerpointpresentatie geven we een kijkje in de keuken van Quick voor de ouders van de jongens en meisjes die op dat moment (zaterdags van 10-11 uur) op het hoofdveld met de trainingsinstuif [...] bezig zijn.

http://www.tctubantia.nl/regio/oldenzaal/4021340/Bestuur-Quick20-geeft-voorbeeld.ece,

Combinatiemogelijkheden


als object bij een werkwoord


  • een ouderochtend houden
  • een ouderochtend organiseren

Voor de ouders van de leerlingen van groep 4 willen we tijdens schooltijd een ouderochtend houden over "lezen".

http://www.detamboerijn.nl/onzeschool.php?item=onzeschool&page=35

Driemaal per jaar wordt er een ouderochtend georganiseerd om u in de gelegenheid te stellen met de leerkracht over de vorderingen van uw kind te praten.

http://www.vpco.org/divi/?page_id=23,

De directie van de R.G. Bueno Bibaz mulo-school in Nickerie heeft gistermorgen een bijzondere ouderochtend georganiseerd.

www.dbsuriname.com/.../Nat_...,

in voorzetselgroep


  • op de ouderochtend

De ouderraad kan activiteiten organiseren omdat zij de vrijwillige ouderbijdrage ontvangt. De besteding van deze gelden stond op de ouderochtend centraal.

http://www.hetmozaiekdeventer.nl/ouders/ouderraad.html,