popliefhebber


popliefhebber 1.0

iemand die veel van het luisteren naar en/of spelen van popmuziek houdt; liefhebber van popmuziek

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een popliefhebber…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] houdt veel van het luisteren naar en/og spelen van popmuziek

    Algemene voorbeelden


    De toon van de Oor-rubriek 'klassiek', onder redactie van Corné Evers, is uiteraard populariserend en haakt zoveel mogelijk aan bij wat popliefhebbers ervan kunnen weten: Moessorgski's Schilderijententoonstelling in de versie van Chailly wordt aanbevolen aan wie 'na Emerson, Lake & Palmer nu wel eens het echte werk wil horen'.

    NRC,

    Begonnen als jazztijdschrift, covert dit blad nu het hele gamma aan hedendaagse muziek: van dansmuziek tot experimentele pop. De ondertitel zegt: elektronica, avant rock, breakbeat, jazz, modern classical, global. U begrijpt het al, dit is een blad voor de hersens, dit is de smidse waar nieuwe muziek gesmeed wordt, en dit ongeacht het populaire in pop [...]. Dit blad appelleert misschien niet aan de modale popliefhebber, maar de muziekliefhebber zal hier zeker een vette, smakelijke kluif aan hebben.

    http://perswww.kuleuven.ac.be/~u0000220/the_wire.html

    Haar repertoire bestaat uit hysterische gilletjes en bijna dierlijke snuif- en hinnikgeluiden, die niet beantwoorden aan de smaak van de gemiddelde popliefhebber. De cd Swing The Statue verdween in 1990 vrijwel onopgemerkt in de uitverkoopbakken, nadat het drie jaar oudere debuutalbum Happy Come Home eenzelfde lot was beschoren.

    NRC,

    Er zijn meer popliefhebbers dan minnaars van klassieke muziek; is daar aan gedacht?

    De Standaard,

    Vrijdag 10 april 1970 was een zwarte dag voor menig popliefhebber die de jaren zestig nog bewust had meegemaakt. Bij het verschijnen van Paul McCartney's eerste soloplaat werd op die dag het uiteengaan van The Beatles bekend gemaakt.

    NRC,