profspeelster


profspeelster 1.0

vrouw die voor haar beroep een wedstrijdsport beoefent; beroepsspeelster

Semagram


Een profspeelster…

is een persoon

 • [Geslacht] is een vrouw

  Algemene voorbeelden


  De Spaanse pokerbabe Ana Marquez is sinds de EPT Barcelona in augustus de nieuwste vrouwelijke toevoeging aan Team PokerStars Pro. Ze leek alleen al op basis van een mooi uiterlijk en de tiende plaats in de PCA in de Bahama's dit jaar gecontracteerd te zijn. Het werkelijke verhaal is anders: ze pokert al vijf jaar full-time en heeft na haar studie bewust de stap gemaakt om profspeelster te worden.

  http://www.pokerstarsblog.com/nl/homepage/2011/team-pokerstars-pro-ana-marquez-poker-is-088686.html,

  Na Valerie Van Rijckeghem en Lara Tadiotto krijgt ons land er volgend jaar nog een professionele golfspeelster bij. De 21-jarige Celestine De Vos, al enkele jaren één van de betere amateurs, heeft besloten om het als profspeelster te wagen.

  http://www.hbvl.be/Archief/guid/golf-celestine-de-vos-wordt-profspeelster.aspx?artikel=1a46104a-9321-4030-93b2-2109e6a7775a,

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • een voormalig profspeelster

  Uniek voor BTC is dat voormalig profspeelster Miriam Oremans het jubileum zal opluisteren met een vier uur durende clinic.

  http://digitalekranthazerswoude-dorp.nl/algemeen/miriam-oremans-verzorgt-clinic-tijdens-het-40-jarig-bestaan-van-de-benthuizer-tennis-club/,

  • een Nederlandse profspeelster

  Niet de Nederlandse profspeelsters , maar de amateurs, stelen de show op de ABN AMRO Ladies open.

  http://www.golfreiswijzer.nl/nl/nieuws/636/,

  met eigennaam


  Maar liefst 2 amateurspeelster hebben de cut gehaald. In tegenstelling tot de profspeelster Boeljon en Van der Graaf. Zij kunnen na een matige score de golfbaan van Broekpolder verlaten. Alleen profspeelster Kyra van Leeuwen wist met een overigens uitstekende ronde van 71 vandaag, de cut te halen.

  http://www.golfreiswijzer.nl/nl/nieuws/636/,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding