reservedoelverdediger


reservedoelverdediger 1.0

(sport en recreatie; watersport; voetbal)

keeper die (doorgaans) op de bank zit als reservedoelman, in tegenstelling tot de eerste keeper, die een basisplaats heeft en normaliter in het doel staat

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een reservedoelverdediger…

is een doelverdediger; is een sporter; is een mens

      Algemene voorbeelden


      In de rust bleek dat doelverdediger Oosterhof zich tijdens de eerste helft dermate geblesseerd had aan de doelpaal dat een wissel noodzakelijk was. Aangezien Trainer Raymond Noordam van ASC geen reservedoelverdediger voor handen had moest hij noodgedwongen een beroep doen op laatste man Coen Bouter, die zijn voetbalpakkie om moest wisselen voor een keeperstenue.

      https://leidenamateurvoetbal.nl/2012/zaterdag/2deklasse/asc/coen-bouter-de-grote-man-bij-asc/,

      Elk team bestaat uit maximaal dertien spelers: elf veldspelers en twee doelverdedigers. Bij aanvang van de wedstrijd begint elk team met maximaal zeven spelers, van wie er één de doelverdediger is die de daarbij behorende cap moet dragen. Er zijn vijf reservespelers en één reservedoelverdediger, die uitsluitend als doelverdediger mag worden ingezet.

      https://aquapoldro.nl/waterpolo/spelregels/wp-5/

      NAC begint een competitie met twee reserve doelverdedigers die niet (meer) capabel blijken te zijn. Dus je hebt ze wel, maar alleen voor de schijn.

      https://www.bsiderats.nl/mogelijk-toch-gewoon-jelle-onder-de-lat,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding