reservekeeper


reservekeeper 1.0

(sport en recreatie; watersport; voetbal)

keeper die (doorgaans) op de bank zit als reservedoelman, in tegenstelling tot de eerste keeper, die een basisplaats heeft en normaliter in het doel staat

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een reservekeeper…

is een keeper; is een sporter; is een mens

  • [Activiteit of handeling] zit tijdens een sportwedstrijd op de bank en valt in als de eerste keeper niet langer kan of mag keepen

    Algemene voorbeelden


    In zijn rol als reservekeeper deed Fred Grim zijn voordeel met zijn plek op de bank bij Ajax. Hij zat naast trainer Louis van Gaal en kon de kunst van het vak afkijken.

    NRC Handelsblad,

    „Zo zie je maar weer, je hebt meer aan een extra veldspeelster dan aan een reservekeeper op de bank", verzuchtte hij. „Zeker in deze warme omstandigheden."

    Trouw,

    Keeper Remko Pasveer tekent voor drie jaar bij PSV Amsterdam. Amsterdam. Remko Pasveer heeft een contract voor drie jaar getekend bij PSV. De 30-jarige doelman komt transfervrij over van Heracles Almelo. In Eindhoven moet de keeper de concurrentie aangaan met Jeroen Zoet. Pasveer begon zijn carrière in 2003 bij FC Twente, maar was daar vooral reservekeeper achter Cees Paauwe en Sander Boschker.

    NRC Handelsblad,