slotminuut

slotminuut 1.0

minuut waarin een sportwedstrijd of een wedstrijddeel eindigt of die zich situeert in het allerlaatste gedeelte daarvan; laatste of een van de laatste minuten van een sportwedstrijd of wedstrijddeel

Semagram (extra betekenisinformatie)

Een slotminuut…

is een minuut; is een periode; is een tijd

• [Tijd] vormt de laatste minuut van een sportwedstrijd of wedstrijddeel, of valt in het allerlaatste gedeelte daarvan

Algemene voorbeelden

In de vierde ronde beëindigde scheidsrechter Meijer de ongelijke strijd. Johnson was kansloos tegen Tuurs stoten op het lichaam, zijn hoeken en zijn opstoten. Het betere sloperswerk verrichtte hij in de slotminuut van de derde ronde.

NRC,

Een gelijkspel leek in de maak, maar in de slotminuut bezorgde Milinkovic zijn ploeg de overwinning.

De Standaard,

FC Barcelona versloeg buur Espanol met 2-1 op de tweede speeldag van de Primera Division. Pizzi legde de winst in de slotminuut vast.

De finale ging traditioneel tussen de Lage Landen, België en Nederland. Het werd een spannend duel waarin slechts in de slotminuten de beslissing viel.

In de slotminuten trof Yousfi met een tweede afstandsschot raak.