snelfietsroute


snelfietsroute 1.0

((vooral) in Nederland; neologisme)

route waarlangs fietsers zich snel en veilig kunnen verplaatsen, ongehinderd door zijwegen en ander verkeer; snelweg voor fietsers

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een snelfietsroute…

is een fietsroute

      Algemene voorbeelden


      Het RijnWaalpad moet een hoogwaardige snelfietsroute worden tussen Arnhem en Nijmegen. De route verbindt beide steden en ontsluit het middengebied van de Stadsregio.

      http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=25579,

      De directeur van de Fietsersbond, Hugo van der Steenhoven en de gedeputeerde voor Mobiliteit in Zuid-Holland, Ingrid de Bondt hebben samen een fietstocht gemaakt langs delen van de snelfietsroutes Den Haag-Leiden. Tijdens de tocht heeft de Fietsersbond onder andere gepleit voor een netwerk van snelfietsroutes in de provincie. Op dit moment zijn er al enkele snelfietsroutes klaar en wordt er gewerkt aan enkele andere routes. Voorstel is om vanuit een netwerkgedachte te kijken naar de onderlinge samenhang van deze routes en waar mogelijk dwarsverbindingen tussen de routes aan te brengen.

      http://www.fietsfilevrij.nl/fietsnieuws/fietsersbond_pleit_voor_netwerk_van_snelfietsroutes_in_zuid-holland.php,

      De Velostrada is de snelfietsroute die langs het spoor tussen Den Haag en Leiden loopt. De route begint in Den Haag op de Appelgaarde bij NS-station Mariahoeve en eindigt in Leiden op de Stevenshofdreef, net voorbij NS-station De Vink. De beide NS-stations vormen het virtuele begin- en eindpunt van de route omdat op dit punt de fietsers uit de verschillende wijken van en naar Den Haag en Leiden zich verspreiden.

      http://www.zuid-holland.nl/overzicht_alle_themas/c_e_thema_verkeer-vervoer/c_e_thema_verkeer-fietsverkeer/content_fietspaden/c_e_thema_verkeer-snelfietsroutes_den_haag_-_leiden/c_e_thema_verkeer-velostrada_parallel_aan_spoorlijn_.htm

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2009