snelfietspad


snelfietspad 1.0

(transport, verkeer en reizen; (vooral) in Nederland)

fietspad waarop fietsers zich snel en veilig kunnen verplaatsen, ongehinderd door zijwegen en ander verkeer; snelweg voor fietsers; fietssnelweg

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een snelfietspad…

is een fietspad

      Algemene voorbeelden


      Snelfietspad zorgt voor nog beter bereik Arnhem-Nijmegen [...]. Goed nieuws voor wie snel, veilig en comfortabel reizen hoog op zijn verlanglijstje heeft staan. Er komt een hoogwaardige snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen: het RijnWaalpad.

      http://ehr.nl/Nieuws/5210/'Snelfietspad-zorgt-voor-nog-beter-bereik-Arnhem-Nijmegen'.html,

      Begin deze week liet een onzer ministers, of was het nou een staatssecretaris, weten dat er aanzienlijk meer geld gestoken gaat worden in het aanleggen van een aantal snelfietspaden [...]. Een superglad fietspad met een minimum aan stoplichten en met deftige ongelijkvloerse kruisingen.

      http://basdekker.eu/weblog/archive/2009/09/entry_393.htm,

      De kans bestaat dat er in 2010 of 2011 een snelfietspad tussen Zaltbommel en Den Bosch ligt. Het provinciegrensoverschrijdende plan maakt kans op de subsidiepot van 15 miljoen die het rijk heeft ingesteld voor het project Fiets File Vrij.

      http://www.brabantsdagblad.nl/regios/denbosch/5853895/Kans-op-snelfietspad-ZaltbommelDen-Bosch.ece,

      Burgemeester Chris Rutten van Middelburg, geboren in Limburg, heeft gisteren in Sittard een kort, maar vurig pleidooi gehouden voor overdekte fietspaden in Limburg. Een afgeschermd fietspad, dat bovendien ongelijkvloers is, kan een flinke stimulans zijn om de auto te laten staan. Rutten, zelf een verwoed fietser, sprak in dit verband over een 'snelfietspad'.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010623742:mpeg21:a0095,

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • fietssnelpaden willen

      Zeeuwen willen fietssnelpaden.

      https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=snelfietspaden&coll=ddd&sortfield=date&identifier=KBPERS01:003166011:mpeg21:a00053&resultsidentifier=KBPERS01:003166011:mpeg21:a00053,

      met adjectief ervoor


      • het eerste snelfietspad

      Het eerste snel-fietspad voorzie ik tussen Vlissingen en Middelburg.

      https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/1998-03-21/edition/0/page/19?query=eerste snel-fietspad,