sociologiedocent


sociologiedocent 1.0

docent die les in het vak sociologie geeft

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een sociologiedocent…

is een docent; is een persson

  • [Activiteit of handeling] geeft les in het vak sociologie; doceert sociologie

    Hoofdsemagram: docent


    Algemene voorbeelden


    Tot zijn eigen verbazing creëerde sociologiedocent Ruben Jacobs (HKU Kunst en Economie) deze zomer een kleine hype: hét festivalshirtje van 2014. Ruben Jacobs: "Het begon met de toevallige constatering dat één specifiek bloemenshirt oververtegenwoordigd was op de festivals deze zomer en de wens om dit fenomeen vast te leggen op een Facebookpagina." Al snel mondde zijn initiatief uit in een kleine nationale hype.

    http://rbpjacobs.wordpress.com/2014/08/27/docent-hku-kunst-en-economie-start-hype-met-het-festivalshirt-van-2014/,

    De nieuwe wet geeft ouders de mogelijkheid hun kinderen voor het gerecht te slepen als ze zich verwaarloosd voelen. Hoeveel bezoeken minimaal per jaar vereist zijn en hoe de juridische gang van zaken is, lijkt tot nu toe niemand te weten. 'Ronduit mistig allemaal', zegt een sociologiedocent in de Chinese hoofdstad. 'Het lijkt niet op een echte wet. Meer een herinnering aan jongeren om hun ouders te respecteren.'

    http://www.volkskrant.nl/dossier-china/nieuwe-wet-chinezen-verplicht-bij-hun-bejaarde-ouders-langs~a3468757/,

    Het waren de jaren waarin sociologiedocenten elkaar mismoedig toevoegden: 'We leiden onze studenten op voor de werkloosheid.' Dat is, zo omstreeks het jaar 2000, volstrekt veranderd. Kwam ik vroeger nog wel eens een oud-student tegen achter de tap van een Amsterdamse kroeg, tegenwoordig loop ik vaker voormalige studenten tegen het lijf die een duur pak dragen en die me meewarig vragen of het echt waar is dat ik nog altijd aan de eerstejaars de theorie van Max Weber moet uitleggen.

    http://bartvanheerikhuizen.nl/2014/04/voorwoord-de-carrierekrant-voor-sociologen-de-arbeidsmarkt-voor-sociologen-2011/,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding