uitploeg


uitploeg 1.0

(voetbal; sport en recreatie)

sportploeg die een wedstrijd op het veld of in de sporthal van de tegenstander speelt; ploeg die een uitwedstrijd speelt; uitspelende ploeg

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een uitploeg…

is een sportploeg; is een ploeg

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] speelt uit

    Hoofdsemagram: ploeg


    Algemene voorbeelden


    Red Bull Salzburg klimt gestaag op de ranglijst van de Oostenrijkse Bundesliga. De ploeg van trainer Huub Stevens was woensdagavond te sterk voor Sturm Graz, oftewel een duel tussen de beste thuisploeg en beste uitploeg van dit seizoen.

    http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=129290,

    Anderlecht presteert dit seizoen het beste op verplaatsing. Paars-wit boekte een indrukwekkende 37 op 45. Lokeren is veruit de slechtste uitploeg. De Waaslanders pakten een schamele 3 op 45 op vreemde bodem.

    http://www.voetbalbelgie.be/nl/article.php?id=30157,

    De profclubs moeten zich nog beraden over de verdeelsleutel waarmee het tv-geld onderling zal worden toegekend. In het huidige contract blijven de bezoekende clubs zonder uitzendvergoeding, maar de vaak gesolliciteerde topclubs eisen ook een bedrag voor de wedstrijden waarin zij als uitploeg fungeren.

    De Standaard,

    Stel dus dat je in de 1e helft de stand 3-0 is. Huidig systeem: Het bijna is bijna onmogelijk om die situatie nog recht te zetten. De uitploeg moet 3 keer scoren om nog een puntje te halen. Veel kans dus dat de match gewoon doodbloedt.

    http://www.kvkfans.be/kvkforum/archive/index.php/t-1012.html,

    Deze zaterdag kon EBOH bij winst goede zaken doen tegen koploper Ameide [...]. De kaartjesverkoper aan de deur wist te vertellen dat hij er een zwaar hoofd in had deze middag, omdat enkele spelers gemist werden. Maar dat was bij de uitploeg deze middag hetzelfde geval.

    http://www.ebohzaterdag.nl/verslag/ameide-te-sterk-voor-eboh/,

    De uitploegen deden het trouwens allemaal prima want geen enkel team slaagde erin de zege in eigen huis te houden.

    http://www.kfcezoersel.be/seniors/tv1011_duffelzoe.shtml,

    Tegenstander VVV-Venlo behoort met slechts drie punten uit acht uitwedstrijden tot de zwakste uitploegen van dit Eredivisieseizoen.

    http://www.vi.nl/Acht-feiten-over-Eredivisie/191429/Cijfers-en-feiten-voor-Eredivisiespeelronde-18.htm,

    De thuisploeg ging nu op jacht naar de welverdiende gelijkmaker. De druk op het doel van de uitploeg werd steeds hoger en slechts een enkele keer wisten zij er nog uit te komen.

    http://wzvvgoudenleeuw.ditismijnteam.nl/blog/2008-11.html,