verkopersmarkt


verkopersmarkt 1.0

marktsituatie waarin de verkopende of aanbiedende partijen de prijs en transactievoorwaarden voor zekere goederen of diensten kunnen bepalen, veelal doordat de vraag het aanbod overtreft; gunstige marktsituatie voor verkopers

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een verkopersmarkt…

is een markt

      Algemene voorbeelden


      Wanneer er weinig huizen aangeboden worden, maar er is wel veel vraag, is er sprake van een verkopersmarkt. Dit betekent dat de verkoper voordeel kan hebben van de staat waarin de markt verkeert [...]. In een verkopersmarkt worden de huizenprijzen opgedreven, omdat vele consumenten interesse hebben in het kopen van een huis. Verkopers kunnen extra veel plezier hebben van zo'n periode, wanneer ze het huis dat ze verkopen zelf juist voor weinig geld gekocht hebben.

      http://www.allesoverhypotheken.nl/86/verkopersmarkt.html,

      In een verkopersmarkt dicteren verkopers de prijzen, woningen staan niet lang te koop en de prijzen stijgen bovenmatig. Eind jaren negentig stegen de prijzen met meer dan 10 % per jaar. Kopers hadden in deze periode weinig keuze en moesten vaak snel beslissingen nemen. Tegen elkaar opbieden, zelfs boven de vraagprijs kwam regelmatig voor.

      http://www.woonpleinlimburg.nl/nl/html/algemeen/informatie/kopen/koopprijzen/koopprijzen.pshe

      Er verandert momenteel veel op marketinggebied [...]. Deze ontwikkelingen betreffen uiteraard niet alle markten, maar gelden toch meer algemeen. Een selectie: * De transitie van een verkopersmarkt in een kopersmarkt. Veel bedrijven worden geconfronteerd met vraaguitval, veeleisende, vergelijkende afnemers (denk aan vergelijkisnsites als Kieskeurig.nl en Independer.nl) en afnemende loyaliteit.

      http://www.mt.nl/93/19536/sales-marketing/hoog-tijd-voor-klanticipatie.html,

      In verkopersmarkten, die gekenmerkt worden door tekorten en bijna-monopolies, spannen bedrijven zich niet bijzonder in om de klanten een plezier te doen.

      http://books.google.nl/books?id=5VeqBBIMgI0C&pg=PA320&lpg=PA320&dq=%22verkopersmarkten%22&source=bl&ots=bony7th5h5&sig=VCjqK_FsQEo15EDxFTvhBC5escU&hl=nl&ei=rmzZTK6zBcPtOZ_mmPwI&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CC0Q6AEwAw#v=onepage&q=%22verkopersmarkten%22&f=false,