vragersmarkt


vragersmarkt 1.0

marktsituatie waarin de kopers of afnemers een gunstige prijs en transactievoorwaarden kunnen bedingen en keuzemogelijkheden hebben voor goederen of diensten , veelal doordat het aanbod de vraag overtreft; gunstige markt voor kopers

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vragersmarkt…

is een markt

      Algemene voorbeelden


      Na een explosie van aanbod, bij een ongeveer gelijkblijvende vraag, ontstaat een vragersmarkt waarin de consument het voor het zeggen heeft.

      http://www.denieuwereporter.nl/2010/01/waarom-google-news-niet-parasiteert-en-paywalls-niet-werke,

      In sectoren die al veel langer te maken hebben met een vragersmarkt en grillige consumenten (auto-industrie, fast-moving consumer goods) zijn onderzoeks-technieken ontwikkeld die tot doel hebben om merken en producten te relateren aan de set van normen en waarden van consumenten.

      file:///C:/DOCUME~1/kinable.INL/LOCALS~1/Temp/motivational%20profiling.htm,

      In delen van het land en in bepaalde segmenten van de woningvoorraad is thans een vragersmarkt ontstaan. Schaarste maakt hier plaats voor (dreigende) overschotten. Volgens algemene markttheorieën veranderen de posities van vragers en aanbieders aanzienlijk, zodra een vraagoverschot omslaat in een vraagtekort.

      http://www.bng.nl/bng/pdf/990119.pdf,

      De ontwikkeling van de bouw richting een vragersmarkt met meer invloed van de woonconsument/eindgebruiker biedt tenslotte in algemene zin ook goede kansen voor grootschaliger toepassing van hsb.

      http://www.bouw.tno.nl/nld/wie_we_zijn/organisatie/bt/ht/publicaties/

      De sociale huursector is veranderd van een aanbiedersmarkt in een vragersmarkt. Voor een corporatie is het daarom niet alleen van belang om te weten wat de klant voor woning wil, maar ook welke woon- en servicediensten daarbij horen en wat de rol van de corporatie in dit concept is.

      http://www.bbvadviseurs.nl/html/wie_zijn_wij.html

      De groei van het media-aanbod heeft belangrijke gevolgen gehad voor de structuur van de communicatiemarkt: meer concurrentie tussen media-aanbieders, uitgevers en omroepen; dalende communicatieprijzen; communicatiemarkten die zich van aanbieders- naar vragersmarkten ontwikkelen.

      http://www.planeta.nl/boeken/non-fictie-informatief-professioneel-gamma/mens-en-maatschappij-algemeen/algemene-sociale-wetenschappen/media-in-overvloed.html,