verzoeker


verzoeker 1.0

iemand die een verzoek indient

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een verzoeker…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] dient een verzoek in
  • [Wijze] doet meestal schriftelijk verzoek

    Algemene voorbeelden


    Bij de toezending van het verzoekschrift aan het bestuursorgaan zal worden gevraagd om de Nationale ombudsman binnen twee weken te laten weten of deze interne klachtbehandeling alsnog zal plaatsvinden. Indien dit het geval is, heeft de verzoeker vooralsnog onvoldoende belang bij onderzoek door de Nationale ombudsman.

    http://www.ombudsman.nl/jaarverslag2001/jv2001.pdf,

    De beheerders zijn bovendien verplicht, telkens als tenminste een vijfde van de leden daarom verzoekt, de algemene vergadering bijeen te roepen, met opgave van de agenda, en wel binnen een maand na het indienen van het verzoek bij de raad. Wordt aan dit verzoek niet voldaan, dan zijn de verzoekers gerechtigd zelf de vergadering te beleggen.

    http://home.tiscali.be/vzw.gap/statuten.htm,

    De vraag tot rechtsbijstand wordt ingeleid bij het bureau van het Hof. Dit gebeurt schriftelijk in een verzoekschrift dat ondertekend wordt door de rechtszoekende of door zijn advocaat [...]. Het Hof stelt geen precieze vormvereisten tenzij dat het verzoek moet gesteld zijn in de taal van de beslissing die de verzoeker wil bestrijden. Het is wenselijk dat de verzoeker zijn grieven vermeldt. Hierbij zijn geen juridisch correct geformuleerde grieven vereist: het volstaat dat de rechtzoekende, zelfs in niet-juridische bewoordingen, zijn grieven tegen de bestreden beslissing vermeldt.

    http://www.cass.be/cass/cass2001/cass_nl/p1.htm