voedingsmiddelenindustrie


voedingsmiddelenindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en machinaal voedingsmiddelen worden geproduceerd; deelgebied in de industrie met als activiteit de productie van voedingsmiddelen; industrie die voedingsmiddelen produceert

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een voedingsmiddelenindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

 • [Product of vrucht] produceert voedingsmiddelen

  Algemene voorbeelden


  In opdracht van wereldwijd bekende leveranciers, hebben wij al vele grote en kleine projecten gedaan in de voedingsmiddelenindustrie.

  http://www.vandokan.eu/index.php?page=voedingsmiddelen_industrie,

  Lachgas (N2O) wordt in de voedingsmiddelenindustrie toegepast, voornamelijk voor de productie van slagroom uit een spuitbus (spuitroom) omdat het goed oplost in de slagroom zonder dat het reacties veroorzaakt.

  http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/emissies-door-gebruik-van-drijfgas-de-voedingsmiddelenindustrie-consument-en-p,

  De Ultrasync banden zijn reeds succesvol in diverse applicaties ingezet, in voedingsmiddelenindustrieën zoals groentenverwerking.

  http://www.groentennieuws.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=44311,

  voedingsmiddelenindustrie 1.1

  geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van voedingsmiddelenproducerende bedrijven

  Betekenisbetrekking


  metonymie
  Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

  Semagram (extra betekenisinformatie)


  Een voedingsmiddelenindustrie…

  is een industrie; is een geheel van bedrijven

    Algemene voorbeelden


    Hoe werkt de voedingsmiddelenindustrie aan veilige voeding? De voedingsmiddelenindustrie bewerkt grondstoffen tot producten die uiteindelijk in de winkel verkocht worden. Zij stellen kwaliteitseisen aan de leveranciers van grondstoffen, zodat ze verzekerd zijn van goede ingrediënten voor hun producten.

    http://www.studentenkeuken.nl/index2.html

    De actie binnen de gebouwen van de zetel van de Federatie van Europese Voedingsmiddelenindustrieën verloopt rustig. De manifestanten wachten op een onderhoud met de voorzitter van de Federatie.

    http://www.vilt.be/CPE_betoogt_in_zetel_Europese_Voedingsmiddelen_industrie?print=1,