voetballiefhebber


voetballiefhebber 1.0

iemand die graag voetbalt en/of veel van het kijken naar voetbal houdt; liefhebber van voetbal en/of voetballen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een voetballiefhebber…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] voetbalt graag en/of houdt veel van het kijken naar voetbal

    Algemene voorbeelden


    Ga altijd uit van de belangstellingen van uw kind. Een zesjarige voetballiefhebber is niet per se geïnteresseerd in sprookjes. Heeft uw dochter een passie voor paarden, laat haar dan gerust stapels paardenboeken lezen.

    http://www.stichtingbeeldverhaal.nl/index.cfm/menuid/6/HoofdCat/2/SubCat/0/Product/62,

    Voor de neutrale voetballiefhebber was de wedstrijd er een om duimen en vingers af te likken: een dozijn doelpunten, enkele afgekeurde treffers, twee strafschoppen, een rode kaart, missers en flaters om te gieren, afgewisseld met technische hoogstandjes en perfekt uitgevoerd bewegingsvoetbal om van te genieten.

    De Standaard,

    De periode van de echte amateurs, van de pure voetballiefhebbers, is definitief voorbij.

    De Standaard,

    FC Meppel treft MSC, Alcides naar Zuidwolde. De Meppeler voetballiefhebbers kunnen zich opmaken voor de eerste derby van het seizoen.

    Meppeler Courant,

    De openingsplechtigheid van morgen op Wembley zal door 400 miljoen voetballiefhebbers worden gevolgd.

    De Standaard,

    Over precies een week komt Nederland naar het Koning Boudewijnstadion. Een belangrijke maar niet eens beslissende partij in de voorronde van het WK '98 in Frankrijk. Het mediageweld is desondanks al in volle hevigheid losgebarsten. Nog voor Wilfried Van Moer zijn selectie bekendgemaakt heeft. Dat gebeurt morgen, maar pers en voetballiefhebbers mogen het om onbegrijpelijke redenen pas maandag weten.

    De Standaard,

    Ze wezen het college erop, dat juist in het weekend parkeerruimte nodig is voor de trailers, terwijl er in het weekend ook door de voetballers en voetballiefhebbers van de parkeerterreinen gebruikgemaakt wordt.

    Meppeler Courant,

    Verder zal de organisatie ook rekening houden met de voetballiefhebbers. Op een groot scherm kunnen deze in de hal namelijk de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Tsjechië ook bekijken.

    Meppeler Courant,

    Het helpt óók, heel anders dan een paar jaar geleden nog werd gevreesd, om de tribunes te laten vollopen doordat de indruk is gewekt dat de Bundesliga voor de voetballiefhebber het ware paradijs op aarde is.

    NRC,

    De fascinerende match had dus alles in zich en voor de 13.500 voetballiefhebbers was het volop genieten geblazen.

    De Telegraaf,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen