vogelkundige


vogelkundige 1.0

(verouderend)

iemand die zich, voor zijn beroep of uit liefhebberij, bezighoudt met de studie en de beschrijving van vogels; ornitholoog; vogeldeskundige; vogelkenner

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vogelkundige…

is een persoon

 • [Deskundigheid of vaardigheid] heeft doorgaans een relevante opleiding genoten

  Algemene voorbeelden


  Vier de Lente op de Olmenhorst door deel te nemen aan de natuurexcursie onder leiding van Luit Buurma. Luit is vogelkundige van beroep en al sinds 1974 woonachtig op de Olmenhorst. Hij is zich in de loop van de jaren steeds meer gaan interesseren voor zogenaamde cultuurvolgende vogelsoorten, wilde vogels die zo slim zijn een graantje mee te pikken dichtbij de mens.

  http://www.tuinen.nl/evenementen/evenement/?evenementid=3045,

  Karel Hendrik Voous (Amsterdam, 23 juni 1920 – Amsterdam, 31 januari 2002) was een Nederlandse hoogleraar biologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en één van de belangrijkste Nederlandse ornithologen (vogelkundigen) van de 20e eeuw.

  http://winterswijk.allesvan.nl/nieuws/detail/page_id/0/page/85/id/7927/Terug_in_de_tijd_23_juni,

  Vogelliefhebbers worden op hun wenken bediend. Wegens het voorgaande succes voert Vogelbescherming Nederland ook dit jaar weer de 'beleef de lente' campagne. Op de website kunnen ornithologen (vogelkundigen) en alle andere liefhebbers via webcams 8 nesten volgen waar gebroed wordt.

  http://www.crossmarks.nl/blog/?p=4161#more-4161,

  Vogels in de lucht symboliseren voor veel mensen rust, natuur en vrijheid. Sommigen onder hen herkennen de soort vogel zelfs, maar veel verder komen de meeste mensen niet. Vogelkundigen als Jan de Jong kunnen van grote afstand vogelsoorten herkennen en moeiteloos hun Latijnse naam en zelfs hun gemiddelde vleugellengte noemen.

  http://www.dierennieuws.nl/nw/art/archief/nw17290.htm

  Vogelkundigen zijn perfecte spionnen. Ze hebben een goed excuus om overal en altijd met optische hulpmiddelen rond te kijken en notities te maken.

  http://moeliker.wordpress.com/2011/01/09/mossadgier-x63-de-eerste-fotos/,