Azerbeidzjaanse


Azerbeidzjaanse 1.0

vrouw met de Azerbeidzjaanse nationaliteit; vrouw die behoort tot het Azerbeidzjaanse volk; vrouw die afkomstig is uit Azerbeidzjan; inwoonster van Azerbeidzjan
Meestal in het meervoud ook in toepassing op vertegenwoordigsters van een nationale sportploeg of een andere groep.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Azerbeidjaanse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Hoewel mijn vriendin Gulja, ook een Azerbeidzjaanse die ik in Nederland heb leren kennen, haar Georgische vriendin Leyla had verzocht om me in Tbilisi bij te staan, was ik niet zo enthousiast.

    http://www.expontomagazine.com/nl/features/753-na-acht-jaar-dromen,

    Marichelle de Jong is goed begonnen aan het EK boksen in Rotterdam. De 33-jarige boksster uit Waddinxveen sloeg in de eerste ronde op punten (12-9) Elena Vostropova uit Azerbeidzjan naar huis in de klasse tot 69 kilogram [...]. Bij de loting 's morgens trof ze de sterke Azerbeidzjaanse die ze het liefst nog even had willen ontlopen.

    http://www.metronieuws.nl/sport/marichelle-de-jong-neemt-eerste-horde-ek-boksen/SrZkjr!f6xUeHQePt6IA/?stop_mobi=yes,

    De start was ongemakkelijk. Nederland had erg veel moeite met de aanvals- en blokkeerkracht van Natalja Mammadova, de pas 22-jarige sterspeelster van 1,95 meter. De Azerbeidzjaansen, die in de voorgaande duels evenals Oranje afrekenden met Bulgarije (3-0) en Europees kampioen Polen (3-2) pakten de eerste set overtuigend.

    http://www.pzc.nl/sport/internationaal/volleybalsters-oranje-geplaatst-1.1514507,