Boliviaan


Boliviaan 1.0

iemand met de Boliviaanse nationaliteit; iemand die behoort tot het Boliviaanse volk; iemand die afkomstig is uit Bolivia; inwoner van Bolivia
In het meervoud ook in toepassing op het volk en meestal in het meeroud ook in toepassing op vertegenwoordigers van een nationale sportploeg of andere groep.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Boliviaan…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Bolivia
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Bolivia; is geboren in Bolivia
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] heeft de Boliviaanse nationaliteit; is Boliviaans staatsburger
  • [Taal] spreekt Spaans

Algemene voorbeelden


Chili heeft Bolivia tijdens een oorlog in de 19de eeuw zijn enige uitweg naar zee afhandig gemaakt, en dat zit veel Bolivianen nog altijd hoog.

http://www.noticias.nl/globalisering_artikel.php?id=487,

Nu synthetische rubber de markt domineert, moeten de Bolivianen ergens anders geld aan verdienen. Oogsten en verkopen van paranoten, palmharten en op lokale schaal vruchten levert tegenwoordig een inkomen.

http://www.ublad.uu.nl/WebObjects/UOL.woa/1/wa/Ublad/archief?id=1017468,

Zeven van de acht kwartfinalisten zijn Europees, alleen Brazilië is van een ander continent. Het zou een bewijs kunnen zijn dat de Europese stijl het meest rendeert. En dat de aanstekelijke balvaardigheid van Colombianen, Bolivianen, Mexicanen, Argentijnen, Brazilianen, maar ook die van de Saoedi's, Marokkanen, Zuidkoreanen en Nigerianen niet is opgewassen tegen de fysieke en collectieve kracht van de Europeanen.

NRC,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding