Capellenaar


Capellenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit de stad Capelle aan den IJssel; inwoner van de stad Capelle aan den IJssel

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Capellenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in de stad Capelle aan den IJssel
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit de stad Capelle aan den IJssel; is geboren in de stad Capelle aan den IJssel

    Algemene voorbeelden


    Van juni 1999 tot juli 2000 presenteerde Peter Paul Doodkorte, - in samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel en Radio Capelle -, het radioprogramma Tijdreizen. Een programma dat aansloot op het gemeentelijk project "Capelle 2020". Dit project [...] leerde ons dat de Capellenaar graag meepraat over de inrichting van zijn/haar woonplaats.

    http://www.nieuwsbank.nl/inp/2001/04/04/B010.htm,

    De wijze waarop de gemeente Capelle omgaat met de uitgifte van snippergroen blijft voorlopig in nevelen gehuld [...]. De werkgroep maakt de regels omtrent de uitgifte van snippergroen zo ingewikkeld dat het in plaats van duidelijkheid alleen maar meer problemen schept [...]. Over één punt was iedereen het wel eens: grond die zonder toestemming moedwillig is ingepikt moet worden teruggevorderd. Maar dat was al het beleid, totdat de werkgroep aan de slag ging. Sindsdien heeft menig Capellenaar de grens van z'n tuin ettelijke meters opgeschoven in de hoop van een soort 'generaal pardon' te profiteren.

    Rotterdams Dagblad,

    Capellenaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Capelle aan den IJssel
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Capellenaar…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Tien minuten voor rust viel de eerste rode kaart van de wedstrijd. Ted Verdonkschot wilde de bal, die over de zijlijn was gegaan, snel pakken om die terug te brengen in het spel. Bij deze actie raakte Roy Witteman zijn hand en in een reflex duwde hij de Capellenaar naar de grond. "Totaal onnodig en dus een terechte kaart" aldus de trainer na afloop. De beste mogelijkheid voor een nieuwe goal was echter weer voor Capelle.

        http://www.rijnsburgseboys.nl/Content.php?id=2671,

        In Capelle is toen begonnen met de opleiding van zeer jeugdige volleyballers, de zogenaamde mini's. In ons district waren de Capellenaren een van de eerste clubs die hiermee aan de slag gingen. Deze jeugdopleiding heeft zijn vruchten zeker afgeworpen en enkele spelers en speelsters waren zo goed, dat zij naar hoger spelende verenigingen vertrokken.

        http://www.volleybal-vcn.nl/?i=2&v=4,

        Na een begin offensief van de Capellenaren, kreeg Dilettant na 8 minuten bij de eerste uitbraak via Marnix v.d. Adel een kansje; de keeper van de bezoekers Aitor Spetter kwam ondanks de aanwezigheid van een verdediger zijn doel uitlopen en Van den Adel wist met een fraaie boogbal de keeper door de lucht te passeren en de 1–0 voor de thuisclub te laten aantekenen.

        http://www.dilettant.nl/index.php?page=157,