Dendermondenaar


Dendermondenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Dendermonde; inwoner van Dendermonde

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Dendermondenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Dendermonde
  • [Plaats van herkomst] is geboren in Dendermonde; is afkomstig uit Dendermonde

    Algemene voorbeelden


    Dendermondenaren zijn zeer diverse personen. Acht verscheidene deelgemeenten vormen één stad. Deze deelgemeenten behouden hun eigenheid en ontwikkelen zodoende hun eigen cultuur.

    http://www.dendermonde.be/cult/beleid/beleid.htm

    Ommegangen en feesten, zoals Katuit, Ros Beiaardstoet, Begijnhoffeesten e.a., zorgen er voor dat de Dendermondenaar massaal afzakt naar het stadscentrum om er gezamenlijk te feesten.

    http://www.dendermonde.be/cult/beleid/beleid.htm

    Iedere tweede zondag van september organiseert de dienst toerisme en stadspromotie een uitstap met de trein naar Oostende voor 1.200 Dendermondenaren, om er te proeven van de zon, het strand en de zee.

    http://www.dendermonde.be/product.aspx?id=2358,

    Dé Dendermondenaar bestaat niet, want de twee fusies van de jaren zeventig hebben er niet voor gezorgd dat Dendermonde een homogene massa is. Deelgemeenten behouden hun eigenheid en ontwikkelen zodoende hun eigen cultuur. Verscheidene sociale klassen, leeftijdsgroepen en culturen leven en vieren er samen.

    http://www.dendermonde.be/cult/beleid/beleid.htm

    De strafrechter veroordeelde vandaag een 39-jarige Dendermondenaar tot vier jaar gevangenis voor brandstichting in opvangtehuis 't Dak in Sint-Gillis. De man zat al eerder drie jaar celstraf uit voor brandstichting.

    http://www.editiedendermonde.be/2007/10/22/dendermondenaar-vier-jaar-cel-na-brandstichting/,