Deurnenaar


Deurnenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit de Nederlandse plaats Deurne (provincie Noord-Brabant), uit de Belgische plaats Deurne (provincie Antwerpen) of uit het district Deurne van de Belgische stad Antwerpen; inwoner van Deurne

Semagram


Een Deurnenaar…

is een persoon

 • [Plaats] woont doorgaans in Deurne
 • [Plaats van herkomst] is doorgaans geboren in Deurne; is doorgaans afkomstig uit Deurne

  Algemene voorbeelden


  Een 48-jarige man uit Deurne is vrijdagmiddag rond 16.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding in zijn woonplaats. De Deurnenaar fietste in de Romeinstraat, vanuit de richting van het station.

  http://www.ed.nl/regio/deurne-asten-someren/9367425/Deurnenaar-gewond-bij-aanrijding.ece,

  Eén op de vijf Deurenaren is ouder dan 55 jaar. Logisch dus dat Deurne veel aandacht besteedt aan zijn senioren.

  http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/06/458.Y29udGV4dD04MDM0MTc5.html

  Stefaan Docx behaalde verscheidene jeugdtitels en heeft SK Borgerhoutse als hoofdclub. Tot vorig seizoen speelde hij voor Kon. Antwerpse in de interclubcompetitie. Volgend seizoen verdedigt de Deurnenaar in de nationale competitie de kleuren van eersteklasser Moretus Hoboken.

  De Standaard,

  Burgemeester Daandels neemt per 31 oktober afscheid van de gemeente Deurne. Daarom is de gemeente op zoek naar een nieuwe eerste burger. De gemeenteraad roept daarbij de hulp in van de Deurnenaren. De raad wil graag weten welke eigenschappen de nieuwe burgemeester volgens de inwoners van Deurne moet hebben.

  http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1147967,

  Het is een ideetje van een stel politieke nullen om dit aan te leggen... De mening van de Deurenaar is nooit echt gevraagd.

  http://www.gva.be/antwerpen/deurne/eindelijk-groen-licht-voor-heraanleg-turnhoutsebaan-2.aspx,

  Deurnenaar 1.1

  iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Deurne
  Meestal in het meervoud.

  Semagram


  Een Deurnenaar…

  is een persoon

    Algemene voorbeelden


    DZT begon te tam aan de wedstrijd en dankzij foutieve passes keek het in het begin van de derde periode tegen een 8-1 achterstand aan; Anton Scheepers scoorde het enige DZT-doelpunt vanaf de midvoorpositie. Daarna begon het eindelijk te lopen voor de Deurnaren. Via doelpunten van Bram Wisse en Ron Stoffels (ieder 3x) kwam de spanning terug in de wedstrijd.

    http://www.dzt62.nl/waterpolo/heren1_0708.php?action=vrsl,