Diestenaar


Diestenaar 1.0

iemand die afkomstig is uit Diest; inwoner van Diest

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Diestenaar…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Diest
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Diest; is geboren in Diest

    Algemene voorbeelden


    Na het succes van vorig jaar kunnen alle Diestenaren opnieuw een gratis abonnement aanvragen voor het provinciaal recreatiedomein Halve Maan. Reeds 9700 Diestenaren maakten gebruik van het initiatief van eerste schepen en provincieraadslid Marc Florquin.

    http://diest.s-p-a.be/nieuws/reeds-9700-diestenaren-genieten-gratis-van-halve-m/,

    Twee mannen hebben deze voormiddag een Diestenaar beroofd van zijn wagen en een hoop geld en juwelen. De man had de inbrekers bij hem thuis betrapt en moest onder bedreiging van een mes zijn autosleutels afgeven en de kluis openen.

    http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/789047/2009/03/23/Diestenaar-betrapt-inbrekers-in-eigen-woning.dhtml,

    Op de Grote Markt van Diest staat de Sint-Sulpitius- en Dionysiuskerk. Deze parochiekerk is een voorbeeld van de Demergotiek. Ze is opgetrokken uit ijzerzandsteen en witte kalksteen. Een opvallend onderdeel van de kerk is de vieringtoren, die door zijn vorm de naam 'Mosterdpot' kreeg. Zo kregen de Diestenaars de bijnaam 'Mosterdschijters'.

    http://www.belgium.be/nl/contactinfo_en_sites/Gemeenten/diest.jsp,

    Vanaf 2005 zal de blauwe PMD-zak in Diest verdwijnen. Maar daar krijgt de Diestenaar wél een waardig alternatief voor in de plaats.

    http://www.diest.be/actueel/pub/meer.asp?id=243,

    Anderlecht gaf de thuisploeg voetballes en Bruno Versavel was in de ogen van de jonge ploeg van Guy Mangelschots de vreselijke sneeuwman in persoon. De Diestenaar voelde zich biezonder lekker op de ijspiste. Dubbele axel, driedubbele lutz. Tussendoor nam hij twee goals voor zijn rekening en was aangever bij twee andere treffers.

    De Standaard,

    Tentoonstelling "Allemaal Diestenaars". Zestig foto's van Diestenaars. Oud en jong, mannen en vrouwen. Geboren en getogen Diestenaars of mensen die in Diest een nieuwe thuis vonden.

    http://www.toerismediest.be/evenement.php?id=0637,

    Het Italiaanse Sampdoria toonde inmiddels belangstelling voor Bruno Versavel, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt. De Diestenaar wacht voorlopig rustig af en hoopt weldra een gesprek met het bestuur van Sporting te hebben.

    De Standaard,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Diestenaar 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Diest
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Diestenaar…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Overpelt onderstreepte zijn superioriteit over Diest met oogstrelende kombinaties. Na een snel opgezette uitbraak langs Van den Heuvel verraste Werdens Beckx met een venijnig stuitertje. Even later liftte hij de bal over de wanhopig grabbelende Diestenaar.

        De Standaard,

        Opnieuw trokken de Kapellenaars naar de vrijworplijn en daar scoorden ze één van hun twee pogingen. De Diestenaren hadden nu nog enkele seconden voor een ultieme tegenaanval maar ook deze poging werd gemist. Eternit won zo uiteindelijk met 65-62 na een spannende duel.

        http://www.sketernit.be/verslagen/seizoen%202009-2010/verslag19.html