Dokkumse


Dokkumse 1.0

vrouw die afkomstig is uit Dokkum; inwoonster van Dokkum

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Dokkumse…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    De Dokkumse die tijdens de jaarwisseling in Raard inreed op een groep mensen - die stonden bij een vreugdevuur - wordt niet vervolgd. Dat heeft het OM dinsdag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met slachtoffers en inwoners in Raard.

    http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/40822/Geen_vervolging_Dokkumse_voor_ongeval_Raard.html,

    Onder leiding van de Dokkumer musicus Sjoek Nutma brengen de medewerkers liederen, gedichten en teksten in dit herdenkingsprogramma ten gehore. "Adembenemend" is een programma waarin vanuit drie generaties naar de oorlog wordt gekeken: een Dokkumer die de oorlog bewust meemaakte, een Dokkumer die hier na de oorlog opgroeide en een Dokkumse die hier nog maar pas woont, omdat ze uit haar geboorteland Irak moest vluchten.

    http://www.rtvnof.nl/nieuw-4-mei-herdenkingsprogramma-in-dokkum/,

    Op het bruggetje raakte ik gezellig aan de praat met een Dokkumse, die ik nog kende van de periode toen ik bij de Nieuwe Dockumer Courant werkte.

    http://nanneoedsz.wordpress.com/2012/09/18/overvallen-door-een-fikse-regenbui-het-is-herfst/,

    Ilse Kraaijeveld (22) is even op een handdoekje gaan liggen langs de rand van het wedstrijdbad [...], waar dit weekeinde de Friese zomerkampioenschappen (FZK) zwemmen werden gehouden. "Het duurt een tijdje voor we weer beginnen, dus ik heb m'n koptelefoon erbij gepakt en een zak krentenbollen. Even ontspannen", vertelt de Dokkumse, die volgende maand meedoet aan de wereldkampioenschappen in Barcelona, waar ze deel uitmaakt van de 4x 100 meter vrije slag estafetteploeg.

    http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=64148,