Eindhovense


Eindhovense 1.0

vrouw die afkomstig is uit Eindhoven; inwoonster van Eindhoven

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Eindhovense…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Op het hordennummer bezorgde Jaklofsky Ine Langenhuizen een teleurstelling. De Eindhovense, die enkele weken geleden in Leiden de Gouden Spike veroverde en daar met rugwind voldeed aan de B-limiet voor Helsinki, was met het veroveren van de titel mogelijk naar het EK gegaan.

    Meppeler Courant,

    Bij terugkeer op haar kamer trof 'Inky' tot haar stomme verbazing een tros van 25 bananen en twee bossen bloemen aan. De vanzelfsprekendheid waarmee ze het peperdure fruit deelde met de waterpoloploeg waar haar broer Matthijs deel van uit maakt, was dezelfde waarmee ze de mondiale titelstrijd naar haar hand zette. En dat verbaasde haar achteraf, want in de aanloop naar het toernooi kende de Eindhovense zo haar momenten van twijfel.

    De Telegraaf,

    Naast Koning namen drie vrouwen en een man aan de actie deel. Ze zitten nog vast. Onder de vrouwen is de Eindhovense Mariëtte Moors, evenals Koning een bekend anti-militarist, die door justitie vorig jaar verdacht werd van betrokkenheid bij de aanslag op vliegveld Deelen, waar twee helikopters werden vernield en zes zwaar beschadigd.

    NRC,