Ethiopische


Ethiopische 1.0

vrouw met de Ethiopische nationaliteit; vrouw die afkomstig is uit Ethiopië; inwoonster van Ethiopië

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Ethiopische…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Bij de vrouwen kende deze Crosscup een bewogen einde. Tenminste toch voor de tweede plaats, want de Ethiopische Getenesh Urge had toen al een tijdje de zege op zak.

    De Standaard,

    Adere Berhane deed voor de tweede keer in vier dagen een mislukte aanval op haar eigen wereldrecord op de 3000 meter. De Ethiopische, met Stella Jongmans een stukje als gangmaakster, kwam uit op 8.33,05.

    http://www.planetinternet.nl/planet/show/id=69156/contentid=443344/sc=609435,

    Een verbetering van het Nederlandse record van Carla Beurskens (2.26,34) zou haar 50.000 gulden opgeleverd hebben, maar in de door de Ethiopische Shitaye Gemechu (2.28,45) gewonnen wedstrijd faalde Wijenberg in haar opzet: 2.31,45 uur.

    De Telegraaf,

    Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Ethiopische Derartu Tulu.

    De Standaard,

    Hellen Kimaiyo liep uitermate slim. Zij verschool zich achter haar landgenotes Joyce Chepchumba en Tegla Loroupe en de Ethiopische Derartu Tulu, die in de jacht op de briljant een hoog tempo ontwikkelden.

    Meppeler Courant,

    Maria del Carmen Diaz, de Mexicaanse die al drie keer triomfeerde werd derde voor de wereldkampioene veldlopen, de Ethiopische Derartu Tulu, die vorig jaar deze Corrida won.

    De Standaard,

    Gisteren merkte Radcliffe dat ze wat minder gemotiveerd was op de korte cross. Daar kon haar concurrente Wami, die al tweemaal de wereldtitel op de lange cross won, van profiteren. "Ik heb het slimmer aangepakt en heb langer gewacht voor ik de sprint inzette", aldus de Ethiopische.

    De Telegraaf,