Harlinger


Harlinger 1.0

iemand die afkomstig is uit Harlingen; inwoner van Harlingen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Harlinger…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      In een bordeel heeft de politie van Leeuwarden gisteravond een 44-jarige man uit Harlingen en een 29-jarige Groninger aangehouden op verdenking van mensenhandel. De Harlinger is de huurder van het bordeel, waar vorige maand 20 vrouwen tussen de 18 en 21 jaar en drie mannen werden gearresteerd.

      NRC,

      Te vaak gaan Harlingers vaak naar het Sneker Antonius Ziekenhuis. Voor de meeste, poliklinische behandelingen kunnen ze in hun eigen stad terecht. Meer patiënten in het gisteren nieuw geopende behandelcentrum van MCL Harlingen is wel zo goed voor de zorg in de stad, vindt hoofd Yvonne Vonk. Dit vergroot de kans op nog meer poliklinieken en verruiming van spreekuren.

      Leeuwarder Courant

      Harlinger 2.0

      van Harlingen; uit Harlingen; in Harlingen

      Algemene voorbeelden


      "Tachtig tot negentig procent wordt legaal afgevoerd, tien procent blijft staan", schat agent Sipma. Wrakken worden vaak vergeten, zegt hij. "Sleutelaars kopen er een voor de onderdelen of willen hem opknappen. Van dat laatste komt het vaak niet. En het wrak blijft op het erf staan." Iets wat buren vaak een doorn in het oog is. Zo ook de overburen van een inwoner van een Harlinger nieuwbouwwijk. Zij zijn er niet komen wonen voor het dagelijks panorama op de oude Renault.

      NRC,

      In het politieopleidingscentrum De Harne in Harlingen zijn woensdagavond zonder medeweten van het Harlinger gemeentebestuur honderd asielzoekers gehuisvest.

      Meppeler Courant,