Hasselter


Hasselter 1.0

iemand die afkomstig is uit Hasselt; inwoner van Hasselt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Hasselter…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Hasselters staan in de regio, en dan met name in Genemuiden en Zwartsluis, bekend als "Skoapekuukies" [...]. De achterliggende gedachte was om de Hasselters uit te maken voor het goedkoopste van het goedkoopste.

      http://nl.wikipedia.org/wiki/Hasselt_(Overijssel),

      Vijf jaar geleden organiseerde de Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek Hasselt een gedichtenwedstrijd ter gelegenheid van de 750ste verjaardag van de Stad Hasselt Honderden Hasselters en oud-Hasselters van alle leeftijden sloegen aan het dichten, met als onderwerp de jubilerende stad.

      http://www.dichtophasselt.nl/index.php?page=news1,

      De man reed over de Hasselterweg en raakte in de bocht ter hoogte van de Koezenkooiweg door gladheid in een slip. Hij boste op een verkeersbord. De Hasselter bleef ongedeerd, zijn auto werd afgesleept. Meteen na het ongeluk begon de provincie met het strooien van pekel.

      Meppeler Courant,

      Zondagmorgen rond 9.00 uur bleek de Hasselterweg opnieuw opgevroren. Daardoor raakte een 24-jarige Hasselter in de slip.

      Meppeler Courant,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Hasselter 1.1

      iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Hasselt
      Meestal in het meervoud.

      Algemene voorbeelden


      De voorhoede van de Hasselters had duidelijk haar dag niet en vanaf het middenveld kwamen ook al geen aanvallende impulsen.

      Meppeler Courant,

      Vooral in de eerste helft liet de thuisclub merken een eventueel kampioensfeestje niet door de Hasselters te willen laten verpesten.

      Meppeler Courant,

      Vooral voor de thee was er sprake van een matige pot en ontbrak het bij de Hasselters aan beweging zonder bal.

      Meppeler Courant,

      In de 23e minuut kwam een kopbal van de Hasselter Remco Lok tegen de paal.

      Meppeler Courant,

      Hasselter 2.0

      van Hasselt; uit Hasselt; in Hasselt; van de Hasseltenaren; bij de Hasseltenaren

      Algemene voorbeelden


      De operettevereniging heeft de Hasselter dirigent in juni dit jaar de laan uitgestuurd.

      Meppeler Courant,

      De ontsluiting van de genoemde vier gemeenten bezorgt de bestuurders al enige tijd de nodige hoofdbrekens. Medio juni uitten ze tijdens een bijeenkomst in het Hasselter gemeentehuis gezamenlijk hun vrees voor een slechte wegverbinding met Zwolle en de A28, als de nieuwe woonwijk ten noordwesten van de provinciale hoofdstad uit de grond wordt gestampt.

      Meppeler Courant,

      Op een bijeenkomst in het Hasselter Stadhuis werden de statuten voor de Stichting Stadswacht IJsseldelta officieel vastgesteld in aanwezigheid van de burgemeesters Rietkerk van Genemuiden en Koffrie van Hasselt, dhr. Jansen, directeur van Stadswacht Nederland en de heer Wilzing van de politie IJsseldelta.

      Meppeler Courant,

      Ditmaal gingen Jan Everts, Leo Weitz en Gerrie en Goos Bovendeur per personenauto naar het Oostblokland met alleen het noodzakelijke bij zich: vitaminetabletten voor het kindertehuis in Gembice, een pakket voor een Hasselter gezin, verpleegstersuniformen uit het Zwolse Sophia-ziekenhuis en een partij tulpenbollen voor het vrouwenziekenhuis 'De Heilige Familie' in Poznan.

      Meppeler Courant,

      Drs. Visser informeerde de Hasselter en Sluziger delegaties over het werk van Wezo en met name over de reorganisatie die plaats gevonden heeft en sinds 1 januari van dit jaar van kracht is.

      Meppeler Courant,

      De heer Vis toonde ook gereedschap waarmee hij de orgels restaureert. Het Hasselter gezelschap was zeer onder de indruk van het orgel.

      Meppeler Courant,

      Vaste verbindingen


      Hasselter 2.1

      van een sportclub, vereniging of andere groep uit Hasselt

      Algemene voorbeelden


      Beide kampen verzoenden zich al met de dubbelblanke stand, maar De Munck-Mortier zorgde ietwat gelukkig voor de Hasselter overwinning.

      Meppeler Courant,

      Een kwartier voor tijd besliste Ger van de Berg het duel door voor de derde Hasselter treffer te zorgen.

      Meppeler Courant,

      In de beginfase hadden de Hasselter backs wat problemen met de snelle buitenspelers van AVW en kreeg men twee kleine scoringskansjes, maar keeper Marco Beens bleek bij de les te zijn.

      Meppeler Courant,

      Aanvankelijk ging de strijd gelijk op, al oogde de Hasselter defensie al niet sterk.

      Meppeler Courant,