Hattemer


Hattemer 1.0

iemand die afkomstig is uit Hattem; inwoner van Hattem

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Hattemer…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Hattem
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Hattem; is geboren in Hattem

    Algemene voorbeelden


    Een 42-jarige schaatser uit Hattem en een 19-jarige lotgenoot uit Ede zijn woensdagmiddag op het ijs van de de Stille Belter tegen elkaar gebotst. Beide mannen waren zo verbeten bezig met schaatsen dat ze elkaar nabij de Blauwe Hand-brug niet hadden opgemerkt. Ze reden in volle vaart tegen elkaar op. De Hattemer liep daarbij een zware hersenschudding op.

    Meppeler Courant,

    In Klijndijk finishte Freddie Wolsink van Vredestein als eerste, gevolgd door de rijzige Hattemer René Kroes, een ploegmakker van Freddie.

    Meppeler Courant,

    Hattemer 2.0

    van Hattem; uit Hattem; in Hattem

    Algemene voorbeelden


    De Hattemer predikant Anthony Brummelkamp was in 1835 een van de voormannen van de Afscheiding.

    http://www.hattem.nl/

    Hattem zal zich desondanks blijven inspannen voor een passage van de IJssel met een tunnel, daarin gesterkt door de visie dat de Ministers onvoldoende waarde hebben toegekend aan de negatieve effecten die optreden bij doorsnijding van de (in het kader van de EU-Vogelrichtlijn aangewezen) speciale beschermingszone IJssel en betrekking hebbend op de Hattemer uiterwaarden.

    http://www.hattem.nl/

    Nadat 32 zaalvoetbalteams elkaar in voorrondes hadden bekampt om de twintigste Daendelscup, vonden dit weekeinde de finales plaats in de Hattemer sporthal.

    Meppeler Courant,