Heilooër


Heilooër 1.0

iemand die afkomstig is uit Heiloo; inwoner van Heiloo

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Heilooër…

is een persoon

  • [Plaats] woont doorgaans in Heiloo
  • [Plaats van herkomst] is afkomstig uit Heiloo; is geboren in Heiloo

    Algemene voorbeelden


    Een drietal bekende Heilooërs in historische klederdracht wordt op de buitenkant van de Witte Kerk geprojecteerd. IJzertijd, middeleeuwen en de tijd van Van Foreest worden daarmee teruggehaald naar het heden.

    http://www.heiloo-online.nl/nieuws/7661-bekende-heiloors-op-de-witte-kerk,

    Met een voorwoord van de al even enthousiaste en geboren Heilooër Jos Brink zag in de loop van 2004 het 280 bladzijden tellend boek "Vaders achter het behang" het licht.

    http://heiloo.dvonline.net/Nieuws/Redaktionele%20concurrenten.pdf,

    Laurens ten Dam is in de zesde etappe van de Tour de France betrokken geweest bij een massale valpartij [...]. Heilooër Ten Dam kwam [...] op 13,30 minuten achterstand binnen.

    http://www.rtvnh.nl/sport/83067/Ten+Dam+betrokken+bij+massale+valpartij,

    Wie over de Kennemerstraatweg Heiloo in rijdt, komt ze onherroepelijk tegen: grote mobiele informatieborden met de mededeling dat inmiddels 26 procent van de Heilooërs zich heeft ingeschreven voor aansluiting op glasvezel en dat je nog tot 4 november hebt om te zorgen dat de 30 procent wordt gehaald.

    http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/alkmaar/article18455353.ece,

    Het stayerkampioenschap dan! Dit stond in het teken van het afscheid van Patrick Kops (39). De Heilooër, die in het verleden mooie uitslagen heeft gereden op de weg (overwinningen in o.a. de Ronde van de Haarlemmermeer en de Mijnstreek….jawel, dat zijn geen kinderachtige koersjes!) zocht zijn heil de afgelopen jaren op de baan.

    http://www.wvwestfrisia.nl/petje.php?id=276,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Heilooër 1.1

    iemand die lid of aanhanger is van een sportclub, vereniging of andere groep uit Heiloo
    Meestal in het meervoud.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een Heilooër…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        De Foresters 1 ontving eersteklasser DWV uit Amsterdam, dat zeer fel begon aan de wedstrijd [...]. Ondanks de grote druk hielden de Heilooërs stand en kwamen de Amsterdammers niet tot scoren.

        http://www.heiloo-online.nl/nieuws/8035-de-foresters-en-hsv-goed-gestart-in-nacompetitie,

        HSV was de betere ploeg en mede door fouten aan de kant van Graftdijk wisten de Heilooërs gemakkelijk het doel te vinden.

        http://www.voetbalwaterland.nl/wherevogels-wacht-nog-steeds-op-eerste-punten-graftdijk-loopt-opnieuw-tegen-nederlaag-aan/,

        Aanstaande zondag speelt Dames 1 van hockeyvereniging De Terriërs thuis tegen HDM, dat één plaats onder de Heilooërs staat.

        http://drimble.nl/regio/noord-holland/alkmaar/11290288/de-terriers-hoopt-op-winst.html,

        Heilooër 2.0

        van Heiloo; uit Heiloo; in Heiloo; van de Heilooërs; bij de Heilooërs

        Algemene voorbeelden


        Het was toch een beetje een verrassing voor de Heilooër gemeenteraad, de 46 meter hoge virtuele zendmast die pal naast het gemeentehuis werd opgericht. Dinsdagavond werd de raadsleden nog maar eens ludiek duidelijk gemaakt dat de omwonenden de geplande C2000-mast in het zuiden van Heiloo niet zien zitten.

        http://www.alkmaarcentraal.nl/nieuws/uit-de-regio/6263-heilooer-gemeenteraad-heeft-begrip-voor-bezwaar-tegen-c2000-mast-video,

        De Heilooër huisschilder Anton Jensch (1920-1994) was een actief verzamelaar, klokkenist, bestuurder, muzikant, fotograaf en filmer.

        http://www.mv-eensgezindheid.nl/expositie-over-markante-heilooer/,

        Het aantal muzikanten per korps lag overal net iets boven de twintig, met als enige uitzondering het Heilooër Harmonieorkest Caecilia.

        http://www.deharmoniebarneveld.nl/Publicaties/27092004.htm,

        De maandelijkse natuurwandeling van IVN door het Heilooër Bos gaat over veranderingen die hier te zien zijn door bijvoorbeeld menselijke veranderingen of door natuurlijk verloop van doodgaan en nieuw leven.

        http://www.ijmuidercourant.nl/wandelen/tips/article22923423.ece/Natuurwandeling-IVN-Heilooer-Bos,

        Vaste verbindingen